Obvestilo

Logatčanoma visoka priznanja Civilne zaščite na Brdu pri Kranju

Peter Godec iz Športno-kinološkega društva Logatec je na včerajšnji prireditvi ob svetovnem dnevu civilne zaščite  prejel bronasti znak, Anže Albreht iz PGD Dolenji Logatec pa bo na regijski prireditvi v Medvodah odlikovan z bronastim odličjem.

Včeraj je na Brdu pri Kranju potekala osrednja slovesnost ob dnevu Civilne zaščite, kjer so posameznikom in organizacijam, ki delujejo v okviru tega sistema, podelili najvišja državna odličja.

Osrednje slovesnosti na Brdu pri Kranju so se tudi letos udeležili najvišji predstavniki vlade, sistema Civilne zaščite in njihovih organizacij, uvodni govor pa je kakopak pripadal predsedniku države Borutu Pahorju.

Letos bo Republika Slovenija skupno podelila 290 odličij posameznikom in organizacijam za njihovo požrtvovalno delo na področju zaščite in reševanja. Na osrednji prireditvi je bilo podeljenih 46 odličij, med njimi tudi najvišje priznanje, kipec Civilne zaščite, preostala odlikovanja pa bodo podeljena na 13 regijskih prireditvah v celotnem tednu.

Kipec za življenjsko delo je letos prejel Benjamin Ličen, ki v sistemu zaščite in reševanja deluje že 42 let, kot pilot letala pa je odkril številne požare v naravnem okolju ter onesnaženja morja in sodeloval v neštetih reševalnih akcijah. Med dobitniki priznaj je bil tudi Logatčan Peter Godec iz Športno kinološkega društva Logatec (na vodilni fotografiji), ki je prejel bronasti znak Civilne zaščite za dolgoletno delo v enoti reševalnih psov. Na regijski prireditvi v Medvodah pa bo bronasto odličje prejel tudi Anže Albreht iz PGD Dolenji Logatec, ki je poznan kot pobudnik akcije Ustvarimo reševalni pas, s katero je voznike ozaveščal o pomenu reševalnega pasu, ki reševalcem omogoča dostop do kraja nesreče.

Besedilo in foto: Nina Jerina

Benjamin Ličen v družbi predsednika države Boruta Pahorja

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja