Obvestilo

Logatec bo prizadel rušilni potres – samo v vaji CZ


V Občini Logatec se vse enote sistema zaščite, reševanja in pomoči, neprestano pripravljajo, usposabljajo in opremljajo za posredovanje ob naravnih in drugih nesrečah. »Zadnji dve leti izredno pospešeno in tako bo tudi v bodoče, saj nas nič ne sme presenetiti. Ne enote, še manj pa občane,« sporočajo iz logaške občine.

Nenapovedane situacije

Vsa ta znanja in iznajdljivost kadrov bodo preizkusili na občinski štabno-operativni vaji, ki bo v petek, 3. junija 2016, v popoldanskih urah. Začetek vaje s prvim klicem v sili bo ob 12.00 s simulacijo rušilnega potresa na OŠ Tabor in se nadaljuje glede na situacije, ki jih je skupina za izvedbo vaje predvidela, so pa tako za javnost kot za enote nenapovedane in se bodo razvijale glede na možni realni potek nesreče. Načeloma, pa se bo dogajanje odvijalo na območju KS Tabor in KS Naklo. Zaključek vaje bo ob 18.00, ko bo tudi kadrovsko-tehnični zbor vseh udeležencev, vozil in opreme na parkirišču Grajskega parka Vitez Logatec.

Po mestnem delu Logatca in tudi drugod po zato pogosto slišati sirene intervencijskih vozil. Veliko bo tudi uniformiranih oseb na terenu.

Kadrovsko-tehnični zbor – vse enote na enem mestu

Večina dogajanja ne bo vidna za javnost, bo pa kadrovsko-tehnični zbor priložnost videti vse enote na enem mestu. V realnem času pa bodo slike, informacije ter tudi video posnetki dosegljivi tako na občinski spletni strani (www.logatec.si ) ter na družabnem omrežju Facebook, in sicer na strani občinske Civilne zaščite (CZ Logatec: www.facebook.com/logaska.cz).

Potek vaje, stanje in posledice rušilnega potresa bodo medijem predstavili na novinarski konferenci, ki bo v petek, 3. junija 2016, ob 18. uri v štabnem šotoru v Grajskem parku – Vitez.

Blanka Markovič Kocen, vir: CZ

Foto: arhiv občine

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja