Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Logatec bo sodeloval z Ukrajino

Skoraj 20-članska ukrajinska delegacija, sestavljena iz predstavnikov lokalnih oblasti, je danes obiskala Logatec, kjer jih je sprejel župan Berto Menard, ki je pojasnil: »Prihajajo z namenom, da bi se seznanili z urejanjem odpadkov, kako imamo urejene obrtno-industrijske cone, ogledali si bodo našo čistilno napravo, novi obrat v obrtno-industrijski coni. Ogledali si bodo tudi Logatec in podpisali pismo o nameri o skupnem sodelovanju na omenjenih področjih.«

Ukrajinski gostje so pred Logatcem obiskali ljubljansko Snago in si na Vrhniki ogledali Kemis, na Logatec pa so se, kot pravi župan, z vprašanjem, ali so pripravljeni sodelovati, obrnili z veleposlaništva. »Logatec je odprta občina, saj imamo 42 različnih narodnosti. Razmišljamo o tem, da vsem sije svobodno sonce,« je dejal župan in dodal, da so se na področjih, ki jih dobro poznajo, pripravljeni pogovarjati tudi z drugimi ljudmi,  predvsem pa svojo dobro prakso tudi z njimi izmenjati. Spoznavanje različnosti je po županovem mnenju velika dodana vrednost predvsem za otroke, z Ukrajino pa naj po njegovih besedah povezuje tako slovanstvo kot kultura.

Župan je od gostov prejel darilo, izvezeno brisačko, ki simbolizira uspeh, skulpturo matere z otrokom, ki ga k temu uspehu vodi, ukrajinsko čokolado in vodko, gostom pa je tudi sam izročil darilo, ki naj bi jih spominjalo na Logatec.

To je bil prvi ukrajinski obisk in župan upa, da bodo prakso, predvsem kar zadeva ločevanje odpadkov in izobraževanje šolarjev o tem, prenesli tudi v Ukrajino. Sicer pa se, tako Menard, načrtuje tudi izmenjava obiska. Ukrajina je sicer druga največja evropska država z več kot 40 milijoni prebivalcev.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Primož Godina

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja