Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Logatec bogatejši za novo enoto Lekarne Ljubljana

Današnji hladen dan si je Lekarna Ljubljana izbrala za topel dogodek, odprtje nove, že druge enote v Logatcu. Odprtje lekarne Sončni Log so poleg županov, kjer ima Lekarna Ljubljana svoje poslovalnice, pospremili tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar in državnozborska poslanca Iva Dimic in Andrej Šircelj.

Po besedah namestnika direktorja Lekarne Ljubljana Mateja Linkeja je to velika pridobitev tako za Logatec kot za vso regijo. »Tod mimo se pelje veliko Nelogatčanov, ki živijo do Godešiča in še naprej.« Lekarna je umeščena v hitro se razvijajoče naselje in je za vse Logatčane lahko dostopna in ta kraj se je v tem delu zelo razvil s stanovanjskim naseljem in vsi ostali, ki bodo tukaj prišli.  »Zagotavljamo, da bomo ponudili strokovno storitev in vsa zdravila, ki jih bodo naše stranke potrebovale,« je poudaril sogovornik.

Lekarna Ljubljana je v znamenje povezanosti in vpetosti v lokalno skupnost po tisoč evrov donirala logaškemu Karitasu, Pihalnemu orkestru Logatec, ŠKD Trate, TSK Logatec in Modelarsko-maketarskemu klubu Logatec.

Lekarna Ljubljana je v novo enoto, ki obsega dobrih 80 kvadratnih metrov površine,  investirala  240 000 evrov, skupaj z vsemi  vse zalogami za celostno preskrbo in tudi magistralnimi zdravili,  ki jih bodo po potrebi pripravljali. V njej bosta zaposleni bosta dve magistri farmacije v dopoldanskem in popoldanskem turnusu, med 8. In 20. uro, zagotovili pa so tudi dve parkirni mesti.

Novo lekarno je blagoslovil logaški župnik Janez Kompare, kulturni pridih pa so prireditvi dodale nepogrešljive pevke Pevskega zbora Lekarne Ljubljana in ob neuradnem delu etno zasedba Trije Muškištirje.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja