Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Logatec: državno prvenstvo v duatlonu – od dežja do sonca

V logaški Industrijsko-obrtni coni Zapolje je v včeraj potekalo državno prvenstvo v duatlonu, ki ga je e tretjič organiziral Triatlon klub Logatec. Skoraj 200 tekmovalcev se je pomerilo na različnih razdaljah, od cici duatlona in super sprint duatlona do t. i. kraljevskega sprint duatlona.

Medtem ko je sobotno jutro kazalo še kolikor toliko spodobno vremensko podobo, se je dopoldne ulilo kot iz škafa, tako da so tekmovalci v super sprintu tekli in kolesarili med lužami in dežnimi kapljami. A jim to ni vzelo poguma in dobre volje ter športnega duha!

V zgodnjih popoldanskih urah, ko se je odprl menjalni prostor za sprint duatlon, so se oblaki razmaknili in je posijalo celo sonce, tako da so imeli udeleženci sprint duatlonske distance odlične pogoje za tekmovanje, oddahnili pa so si tudi številni prostovoljci, člani Triatlon kluba Logatec, njihovi sorodniki in prijatelji, ki so v velikem številu priskočili na pomoč organizatorjem. Ti so tekmo vnovič odlično izpeljali. Posebno razveseljivo je bilo dejstvo, da se je prvenstva udeležilo 20 članov domačega kluba, med njimi veliko otrok, tako da se zdi, da se za triatlon v Logatcu ni bati.

V super sprint duatlonu je med moškimi slavil Staš Tomšič iz ribniškega triatlonskega kluba, ki je prvo letošnjo duatlonsko tekmo gostil na začetku aprila, v ženski konkurenci pa je bila vnovič neprekosljiva Lara Mihevc, mlada članica logaškega triatlonskega kluba. V sprint duatlonu pa je bil med moškimi najhitrejši Kamničan Matevž Planko, med ženskami pa Monika Bartol iz ribniškega triatlonskega kluba. Kar štiri kolajne v posameznih kategorijah so ostale v domačem klubu, in sicer tri zlate in eno srebrno.

Središče letošnjega dogajanja – start, cilj in menjalni prostor – je bilo pred gostilno Grajman, proge pa s primernimi oznakami speljane po širokih asfaltnih cestah IOC Zapolje. Organizatorji so se na dogodek začeli pripravljati že v februarju, dela pa bo po zaključku še kak mesec dni, pravijo. Državno prvenstvo v duatlonu šteje tudi za Slovenski super pokal.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv kluba

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja