Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Logatec: s proračunom nad prostorsko stisko v šolah in v urejanje infrastrukture

Logaški svetniki so na marčevski seji prvič obravnavali in potrdili predlog 16 milijonov evrov težkega proračuna za leto 2019, ki ga je pripravila občinska uprava. Župan Berto Menard je izrazil zadovoljstvo, da so svetniki ta za občino ključni dokument, v prvem branju potrdili, in upanje, da do drugega branja ne bo veliko sprememb.

»Kajti v tem proračunu so med drugim projekti, ki jih je treba zaradi evropskih in drugih sredstev čimprej izpeljati,« pojasnjuje župan, ki se nadeja, da bodo začrtane naloge v večini uresničili. Kot pravi, bodo dali prednost tistim projektom, ki jih že izvajajo, to so cesta in kanalizacija v Hotedršici, širitev pokopališč v Gornjem in Dolnjem Logatcu, pločnik proti obrtni coni za Kliem in izgradnja krožišča, gradnja sekundarnega vodovoda na območju Petkovca in povezava vodovoda Reška dolina proti Kalcam. Župan izpostavlja še most v Lazah, ki ga do polovice financirata postojnska in logaška občina v vrednosti po 4000 evrov. »Če bo ostal denar od zimskega vzdrževanja, glede na to, da nam je zima letos prizanesla, bomo asfaltirali še kakšen kilometer cest,« še dodaja župan in poudarja, da bo treba letos zagotoviti sredstva in narediti projekte za širitev Osnovne šole 8 talcev, pridobiti gradbeno dovoljenje za širitev in povečavo  jedilnice in v Osnovni šoli Tabor ter jedilnice in kuhinje na Osnovni šoli 8 talcev. Pripravljajo se tudi projekti za vrtec v Hotedršici in še vrsto drugih.

V razpravi je bil predlog proračuna deležen očitkov nekaterih svetnikov, češ da je premalo ambiciozen, mlajši svetniki, zlasti iz vrst Naše Notranjske, pa so bili mnenja, da je mladini namenjenega premalo denarja. Župan Menard je prepričan, da bodo z modrostjo lahko uresničili načrtovane projekte in jih ne bo treba prestavljati v prihodnost ali posegati po rebalansu.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja