Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Lonstroff izbral Logatec

Kot je za STA potrdil državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Aleš Cantarutti , se je švicarska družba Lonstroff, ki bo pod okriljem japonske skupine Sumitomo Rubber Industries v Sloveniji postavila tovarno medicinskih elastomerov, odločila za lokacijo v Logatcu, medtem ko odločitev dveh potencialnih večjih investitorjev še ni znana.

Lonstroff naj bi v Logatcu oživili industrijsko degradirano območje, po pisanju časnika Delo pa investitor še ni podpisal pogodbe z Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je lastnica več kot 110.000 kvadratnih metrov zemljišča na območju nekdanje tovarne KLI Logatec. Subvencija naj bi predvidoma dosegla med 10 in 15 odstotkov od skupno 40 milijonov evrov vredne investicije.

Škotska investicija v Braslovčah še ni potrjenaNa končno odločitev o morebitni investiciji škotskega družinskega podjetja BSW Timber Group, ki naj bi vzpostavilo lesni center na Gomilskem v občini Braslovče, na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo še čakajo. Prav tako še čakajo na odločitev turškega podjetja TKG Automotive, ki je eden od dobaviteljev novomeškega Revoza.

Kot navaja Delo, bi v proizvodnem obratu TKG Automotive iz turške Burse v prvi fazi delo dobilo med 100 in 150 delavcev. Podjetje izdeluje avtomobilske komponente iz kovine. Turška družba z okoli 800 zaposlenimi in 80 milijoni evrov prihodkov sicer sodeluje z Renaultom, Toyoto, Hondo, Fiatom, Hyundaijem in drugimi.

Magna v Hoče, Yaskawa v KočevjeNadalje tečejo postopki za že potrjeni investiciji Magne v Hočah ter Yaskawe v Kočevju. Tako po pridobitvi okoljskega soglasja že tečejo pripravljalna dela za postavitev Magnine lakirnice, delavci Slovenskih državnih gozdov pa krčijo Rogoški gozd. Yaskawa naj bi po pisanju časnika Delo temeljni kamen za novo tovarno položila 2. novembra, prvi roboti pa bodo iz kočevske tovarne prišli predvidoma jeseni prihodnje leto.

Delo, STA, Uredništvo NzN

Foto: wimimapia

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja