Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Med najboljšimi lokostrelci tudi petletni Gal Škrbec

Na noč čarovnic  se je v Šujici odvila zadnja tekma Pokala tradicionalnih lokov. Obenem je potekal zaključek samega pokala, saj so po tekmi podelili pokale za najboljše v skupnem seštevku. Ta tekma je bila najzanimivejša, saj so streljali na zombije, buče in čarovnice.

Namen Pokala tradicionalnih lokov je rekreacija in druženje tekmovalcev s tradicionalnim in instinktivnim lokom. V tem pokalu lahko tekmujejo tudi mlajši tekmovalci, ki v slovenskem 3D pokalu ne morejo sodelovati.  Na tekme so bili vabljeni tudi tekmovalci z drugimi slogi, vendar se njihovi rezultati niso upoštevali v točkovanju pokala. Tekem se je udeležilo 157 različnih tekmovalcev iz Slovenije, Italije in s Hrvaške, ne upoštevaje gostov z drugimi slogi.

V organizaciji pokala so sodelovali tudi Minsovci, saj je bil Stane Natlačen vodja in koordinator pokala, Janez Škrbec pa je vodil točkovanje. V pokalu je bilo osem tekem, od katerih se je v točkovanju upoštevalo pet najboljših rezultatov posameznika. Tekmovalec je moral biti prisoten na vsaj treh tekmah. Minsovci so bili tudi v tem pokalu uspešni. Poleg odličnih rezultatov in medalj na posameznih tekmah so na koncu dobili tudi dva pokala. Aleks Škrbec (na vodilni fotografiji levo) je v skupnem seštevku v kategoriji liliput (otroci do 9 let) dosegel 3. mesto, Vita Kontić pa odlično 2. mesto v kategoriji ženske tradicionalni lok. Najmlajši tekmovalec v pokalu je bil tudi iz Minsa, in sicer petletni Gal Škrbec (na vodilni fotografiji desno), ki je v pokalu dosegel 4. mesto. Kljub temu, da se v pokalu ni upoštevala uvrstitev klubov, so po dobljenih točkah in krogih bili najuspešnejši klub v tem pokalu. Čestitke vsem Minsovcem za odlične rezultate. Upajo, da jih bomo naslednje leto ponovili oz. še izboljšali.

Besedilo in foto: Konrad Jurca

07112016-mins-strasljiva

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja