Obvestilo

Na dobrodelnem projektu Rotary kluba Postojna Cerknica zbranih 20.000 evrov za poplavljene v Ljubnem

V Rotary klubu Postojna Cerknica so v nedeljo, 15. oktobra, pripravili dobrodelno prireditev z naslovom Preplavljeni s pesmijo, ki je bila zaključek zbiranja finančnih sredstev za poplavljene iz občine Ljubno.

 Predsednik kluba Boštjan Glažar se je v nagovoru zahvalil vsem donatorjem akcije, ocenjujejo, da se bodo po zaključku le-te zbrana sredstva približala vsoti 20.000 evrov, ki jih bodo v sodelovanju z ustreznimi ustanovami dodelili najbolj potrebnim prebivalcem občine Ljubno, prizadetim med nedavnimi katastrofalnimi poplavami. Donacije so prispevali obiskovalci nedeljske dobrodelne prireditve z nakupom vstopnic, organizacije iz širše regije in Zveza Rotary klubov Slovenije.

 Ljubno bo z zbranimi sredstvi zopet najlepša podeželska skupnost

Dogodka se je udeležil tudi župan občine Ljubno Franjo Naraločnik, ki je spomnil na silovite poplave, ki so »biser Savinjske doline spremenile v opustošeno dolino« in posledično tudi njene prebivalce. »Verjamem, da bo s tako dobrimi prijatelji, donatorji in prostovoljci, ki so nam priskočili na pomoč, Ljubno zopet postalo najlepša podeželska skupnost v Sloveniji in širše,« je povedal in dodal, »da bomo tudi ljudje postali srčnejši, bolj razumevajoči do drugih.« »Tak dogodek, kot je nocojšnji, mi je v veliko pomoč in svoje občutke bom prenesel tudi našim občanom, prav tako vašo dobro voljo,« je dejal ob zahvali. »Ta denar bo šel v prave roke,« je zatrdil, saj je potrebnih družin na Ljubnem več kot 200.

Skupina  Bejž če ujedš s številnimi humanitarnimi projekti

Organizator dogodka že od leta 2016 svoje delovanje usmerja v humanitarne in druge dobrodelne namene. Predsednik kluba Boštjan Glažar se je v nagovoru zahvalil vsem donatorjem in podpornikom akcije Preplavljeni s pesmijo in izpostavil tudi finančno podporo skupini Bejž če ujedš pri postavitvi strehe na socialnem centru v brazilskem mestu Araras. Član skupine Iztok Čančula je predstavil humanitarne projekte skupine na tujem in doma. Spomnil je tudi na pomoč skupine po potresu v Zgornjem Posočju, na Cerkljanskem, po poplavah v Železnikih, po potresu v Petrinji ter obljubil pomoč tudi prebivalcem Zgornje Savinjske doline.

Boštjan Glažar je izpostavil projekt štipendiranja, s katerim v Rotary klubu Postojna Cerknica sofinancirajo izobraževanje mladih nadarjenih glasbenikov, ki so s svojim talentom in glasbeno dovršenim nastopom navdušili polno dvorano Kulturnega doma v Postojni. Nastopili so Jure PočkajMeta FajdigaJon An HerličIvo Gustinčič in posebni gost, Sergej Škofljanec-Sergio.

Občina Pivka / Uredništvo NzN

Foto: Valter Leban

Na vodilni fotografiji z leve župan občine Ljubno Franjo Naraločnik, predsednik kluba Boštjan Glažar, voditeljica Vesna Kovač,  Sergej Škofljanec-Sergio, Meta Fajdiga, Ivo Gustinčič, Jon An Herlič in Jure Počkaj.

 

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja