Obvestilo

Na gobarski razstavi pod kozolcem toplarjem v Belskem tudi o kulturi gobarjenja

Narava je letošnjo jesen neverjetno radodarna z gobami, iz gozdov se nabiralci vračajo s polnimi košarami predvsem jurčkov. Zato tokrat ni bilo bojazni, da tradicionalne gobarske razstave v organizaciji Turističnega društva Pudgura ne bi bilo.

Determinator mentor Anton Poler iz Gobarskega društva Lisička Maribor že od samega začetka razvršča in prepoznava nabrane gobe za razstavo pod kozolcem. V zadnjih letih se mu je pridružil še domačin Jože Podboj, determinator svetovalec. Oba sta imela polne roke dela, da sta pregledala vse nabrane gobe in ob pomoči članov društva postavila na ogled preko 200 vrst gob. Strokovno vodenje po razstavi je potekalo minulo soboto in nedeljo. Zanimanje za razstavo je bilo veliko. Strokovnjaka sta poleg predstavitve in prepoznave različnih vrst gob poseben poudarek namenila tudi kulturi nabiranja gob in njihovi pravilni uporabi v prehrani. Ob pokušanju gobjih jedi, ki so jih pripravile članice TD Pudgura, so obiskovalci preživeli prijeten dan v Pudguri.

Vida Požar, TD Pudgura

Na letošnji gobarski razstavi v Pudguri je bilo na ogled prek 200 različnih gob

Na vodilni fotografiji: Strokovno pripravo in vodenje po razstavi sta izvedla gobarska strokovnjaka Anton Poler in Jože Podboj

 

Foto: arhiv društva

Ne spreglejte

Defibrilator na Slivnici

Dom na Slivnici je od včeraj bogatejši za dve pridobitvi: na njegovo zunanjost so namestili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja