Obvestilo

Na praznik borovnic letos pelje tudi muzejski vlak

V Borovnici ta konec tedna poteka tradicionalni  praznik borovnic. Na Molkovem trgu bodo lahko obiskovalci do nedelje kupili borovnice in izdelke iz borovnic. Ob 160-letnici južne železnice pa se lahko obiskovalci na praznik borovnic pripeljejo z muzejskim vlakom, ob prihodu si lahko s smoothijevim kolesom izdelajotudi borovničev smoothie.

Na stojnicah lahko obiskovalci kupujejo izdelke iz borovnic, kot so marmelade, namazi, borovničke, pa tudi kozmetiko iz borovnicDruštvo podeželskih žena Ajda pa je pripravilo degustacijo peciv.

Praznika borovnic se je dopoldne udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Borovničeva povorka po borovniških ulicah

Borovničeva povorka je dopoldne krenila izpred bara Škorpijon proti Molkovemu trgu. Obiskovalci so si lahko ogledali tudi razstavo čipk v osnovni šoli dr. Ivana Korošca. Organizatorji so pripravili tudi turnirje v floorballu in odbojki na mivki.

Kolesarski navdušenci so se udeležili gorske kolesarske ture po obronkih Borovniške kotline, pohodniki so se podali  po borovniški občini in si ogledali sotesko Pekel. Otroke je razveselila pravljična borovničeva dežela na otroškem igrišču v Borovnici.

V večernem delu so nastopili Mejaši, Alya in band, Pop Design in Djomla KS.

Na pot tudi z muzejskim vlakom in starodobnim avtobusom

V Borovnici te dni obeležujejo tudi 160-letnico južne železnice. Na praznik so se lahko obiskovalci pripeljali z muzejskim vlakom. Ta je z glavne železniške postaje v Ljubljani odpeljal ob 9. uri zjutraj, iz Borovnice pa se je v Ljubljano vrnil ob 16.30. Med Borovnico in Tehniškim muzejem Slovenije v gradu Bistra bo vozil starodobni avtobus.

Sezona zgodnjih sort borovnic je bila slaba. Vendar borovnic ne bo zmanjkalo, zagotavlja Klemenc. “Zdaj smo na višku sezone poznih sort. Za te je sezona letos odlična,” je povedal.

Uredništvo NzN

Foto: arhiv občine Borovnica

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna zbirajo stare kasete

V Notranjskem muzeju Postojna bodo v praznični december stopili z odprtjem razstave Rock Postojna, 1. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja