Obvestilo

Nala Jurca blestela na Hrvaškem

Preteklo soboto je na Hrvaškem, v  Dugem selu blizu Zagreba, potekala tretja tekma za Srednjeevropski pokal v lokostrelstvu.  Na tekmi jeiz LK Mins iz Postojne  nastopila le Nala Jurca, ki tekmuje v kategoriji kadetinj z ukrivljenim lokom.

V dopoldanskih kvalifikacijah je Nala v številčni konkurenci zasedla četrto mesto. V prvem krogu popoldanskih dvobojev je z nasprotnico s Hrvaške opravila z 6: 0, v četrtfinalu ji je nasproti stala tekmovalka iz Srbije, ki je premagala z 6:4. V polfinalu se je pomerila z kolegico iz reprezentance Sanjo Tevž in po nekaj slabših strelih izgubila z 6:0. Sledila je borba za tretje mesto, kjer ji je nasproti stala hrvaška reprezentantka Tihana Kovačič. Obe sta prikazali odlično streljanje, tako da je bil po petih setih izid poravnan na 5:5. Odločilni shoot of strel sta obe ustrelili 9, vendar pa je bila Nalina puščica bližje centru , kar ji je prineslo končno tretje mesto.

Nala je po treh tekmah tudi trenutno vodilna kadetinja z ukrivljenim lokom v tem tekmovanju. Odločitev, če bo ubranila lanskoletno zmago, pa bo padla septembra v Budimpešti na Madžarskem.

Od nedelje do petka, 9. do 14.jJulija, bo v Poreču na hrvaškem potekala druga letošnja tekma, ki šteje za evropski mladinski pokal. Na tekmovanju bosta v okviru slovenske reprezentance, ki šteje šest članov, nastopila tudi dva MinsovcaNala Jurca med kadetinjami ukrivljeni lok in Matic Jager med kadeti ukrivljeni lok. Skupaj bosta tudi nastopila v mešani kadetski ekipi ukrivljenega loka.

Besedilo in foto: Konrad Jurca

 

 

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna zbirajo stare kasete

V Notranjskem muzeju Postojna bodo v praznični december stopili z odprtjem razstave Rock Postojna, 1. …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja