Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Naučimo se sobivati z zvermi

Občina Pivka je v projektu Carnivora Dinarica zadolžena za Središče za usmerjanje in ozaveščanje prebivalcev o pomenu velikih zveri in sobivanja. Z namenom podrobnejše predstavitve osrednje aktivnosti lokalni javnosti, javnosti Občine Pivka, pa tudi širši javnosti v ponedeljek, 11. marca 2019, ob 18. uri v prostorih Krpanovega doma v Pivki pripravljajo delavnico, na kateri bo vodja projekta Aleksandra Majić Skrbinšek, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, predstavila projekt, izdelovalec načrta interpretacije Marko Slapnik pa zasnove za Središče za usmerjanje in ozaveščanje prebivalcev o velikih zvereh.

Dogodek je priložnost za temeljitejšo seznanitev s Carnivoro Dinarico. Projekt bo obravnaval tematiko, ki je v pivškem prostoru aktualna, pa tudi središče o velikih zvereh in načinih sobivanja bo delovalo v tem prostoru. »Vaša vprašanja, mnenja, želje in pobude so zato za nas pomembni, želimo jih slišati ali prebrati,« sporočajo z Občine Pivka. Potek delavnice so si zato zamislili tako, da bi vsi udeleženci že na sami predstavitvi aktivno sodelovali bodisi v pogovoru bodisi pisno.

Če vas torej s katerega koli zornega kota zanimajo volk, ris in medved ter sobivanje z njimi, vabljeni na delavnico. Vabljeni mlajši in starejši, vsi, ki želite sooblikovati življenje v lokalni skupnosti.

Blanka Markovič Kocen

Foto: volovjareber.si

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja