Obvestilo

Navsezgodaj pijan bežal policistom

Ljubljanski prometni policisti so danes zjutraj na avtocesti opravljali kontrolo prometa, med katero so s svetlobnimi in zvočnimi znaki pričeli ustavljati voznika osebnega vozila, ki je prehiteval vozila po desnem voznem pasu. Voznik pa znakov ni upošteval in je vožnjo kljub temu nadaljeval.

Z veliko mero truda so ga uspeli varno ustaviti na območju Ljubljane in pri tem ugotovili, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku (1,4 promila).

Skupna globa 740 eur in 5 kazenskih točk ter obdolžilni predlog za 2.400 eur in 36 točk

Neodgovornega voznika so pridržali do iztreznitve in mu zasegli osebno vozilo, s katerim je storil prekrške. Izdali so mu plačilni nalog, ker je prehiteval po desni strani avtoceste, ni ustavil na znake policistov in ker je vozil tehnično pomanjkljivo vozilo. Skupna globa za navedene prekrške znaša 740 evrov in 5 kazenskih točk. Zoper njega bodo na pristojno okrajno sodišče podali tudi obdolžilni predlog zaradi vožnje v času izvajanja ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja in zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Za vsakega od teh dveh prekrškov je predpisana globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Za volan le trezni

»Kljub vsem opozorilom se še vedno premalo zavedamo kakšno škodo povzroča alkohol. Alkohol deluje opojno, povzroča zasvojenost in škoduje zdravju. Škoda prekomernega pitja se kaže na vseh področjih našega življenja. Še posebej v cestnem prometu, ko alkohol in druge psihoaktivne snovi vplivajo na poslabšanje vozniških sposobnosti in varnost vožnje, kar prispeva k večjemu tveganju za nastanek prometne nesreče,« opozarjajo policisti.

PU Ljubljana / Uredništvo NzN

Foto PU Ljubljana

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja