Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Notranjski regijski park: od tradicionalnih veščin do kanu safarija

V Bloški Polici v Loški dolini pripravljajo v petek, 19. maja 2017 ob 17.00 uri delavnico tradicionalnih notranjskih znanj in veščin. Spoznali boste Klepanje kose in uporaba starih kmečkih orodij:

Rzevnik, pajtelj, žaga amerikanka, cepin, reto, lesene vile, pukavnik, strgalnik za lesene žlebuve, ožemalnik za cune … in še kaj. Delavnice organizira ?  Javni zavod Snežnik in so brezplačne.

Prijave in vse dodatne informacije dobite v TIC Lož (Lili) na telefonu 081 602 853 ali na elektronskem naslovu: tic.loz@kabelnet.net

Kanu safari

Zbor udeležencev: nedelja, 21. maj, ob 8:00 na parkirišču Dolenje Jezero

Od tod se bomo z avtobusom odpravili do Gorenjega Jezera, kjer boste udeleženci prevzeli rešilne jopiče in vse potrebne napotke za kanu izlet. S kanuji se bomo nato odpravili po Obrhu in Strženu do Goričice, kjer bo sledil postanek za malico iz nahrbtnika. Pot se nato nadaljuje do Rešeta in jame Suhadolice.

Čolnarjenje se zaključi v Rešetu okrog 13. ure.

Cena: 5 eur/osebo
Otroci do 12 leta v spremstvu dveh odraslih v kanuju brezplačno.
Prijave na: https://goo.gl/forms/9tE7omlIeMRpSaaK2
Prireditev bo potekala v okviru festivala Zelenfest, tako da se prijavite pri Notranjskem študentskem klubu. Prijava na dogodek je obvezna! Najkasneje do četrtka, 18. 5. 2017.

Ne pozabite na primerno obutev in obleko za poldnevno aktivnost na vodi. V nahrbtnik sodijo malica, zaščitna sredstva pred sončnimi žarki, osvežilni napitki.

Pohod po Jankovih stopinjah

Zbor udeležencev: nedelja, 21. maj, ob 14:00 na Kmetiji T’dolenj (Laze pri G. jezeru 1, 1384 Grahovo)

Ogledali si bomo največje izvire Cerkniškega Jezera in spoznali bogato naravno in rastlinsko dediščino. Prikazali vam bomo stare šege in običaje, ki so del življenja ob Cerkniškem jezeru. Organiziran je voden pohod, na koncu pa druženje, prigrizek in degustacija izdelkov, ki jih ponujajo na kmetiji. Pohod traja dve uri in je primeren za vse. Za pohod je potrebna primerna obutev (pohodni čevlji).

Prispevek za vodenje in degustacijo je 3,00 EUR na osebo.

Zaželena je predhodna prijava do sobote, 20. 05. 2017, na tel: 041 363 421 ali preko e-pošte: kmetija.tdolenj@gmail.com

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost, pohod pa bo potekal v vsakem vremenu.

V soboto ob 15:00 si lahko ogledate še Muzej Cerkniškega jezera ali pa obiščete Križno jamo, ki jo je v maju mogoče obiskati vsako soboto in nedeljo ob treh popoldne.

Vir: Notranjski regijski park

 

Ne spreglejte

Lov (na ščuke) je odprt!

Na Cerkniškem jezeru vsako leto za 1.maj poteka tradicionalni ščukolov, s katerim ribičli zaznamujejo začetek …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja