Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Notranjski park vabi obiskovalce ob Cerkniško jezero

V okviru dnevov Notranjskega parka obiskovalce bo ta konec tedna oživelo Cerkniško jezero. Danes se bo spremenilo v deželo pravljic, otroci pa bodo lahko spoznali notranjske mite in legende, jutri pa bodo na jezeru potekale različne aktivnosti, s katerimi bodo spoznali skrivnosti Cerkniškega jezera.

Danes bodo med 11. in 16. uro vsako polno uro ob jezeru potekale pravljične uprizoritve notranjskih mitov in legend, v nedeljo pa vabijo na sprehod po čebelarski učni poti z degustacijo, opazovanje ptic in panoramsko vožnjo z lojtrnim vozom.

Že ob 8.00 bo v nedeljo organiziran pohod k podzemlju Velike Karlovice, med 9.00 in 10.00 bo potekalo obročkanje ptic, aktivnosti pa se bodo končale zvečer, saj se bodo ob 17. uri z raziskovanjem nevidnega živega sveta Cerkniškega jezera.

“Oba dneva se boste s čolnom lahko zapeljali po gladini presihajočega jezera, se ob njem zapeljali s kolesom ali pa se zabavali na prireditvenem prostoru, kjer bodo za vas poskrbeli domači kulinarični ponudniki, hkrati pa boste lahko občudovali izdelke notranjskih mojstrov,” so zapisali v Notranjskem regijskem parku.

NRP/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja