Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Notranjski tekaški pokal tudi letos pod pokroviteljstvom ebm-papst Slovenija

Prvo aprilsko nedeljo se s tekom na Križno goro pričenja letošnji Notranjski tekaški pokal, ki postaja vse bolj priljubljen med tekaškimi navdušenci v regiji in tudi dosti širše. Tek na križno goro je med osmimi teki, kolikor jih pokal vključuje, najkrajši, a tudi najbolj strm in kot tak odličen preizkus zmogljivosti na samem pokalnem začetku.

Notranjski tekaški pokal 2019 bo, kar zadeva teke, izveden v enaki obliki kot v letu 2018. »Med osmimi tekaškimi tekmami so tako ravninski, razgibani teki, tudi dva teka v klanec, skratka, vse, kar si lahko tekaški sladokusci samo želijo,« pojasnjuje nepogrešljivi, neumorni organizator in duša NTP Izak Hribar, ki lanski pokal ocenjuje kot uspešen. »V sezoni 2018 se je dvignilo tako število odraslih kot tudi otrok. NTP še vedno sledi svojim ciljem, kar pomeni, pritegniti lokalno in širše prebivalstvo k redni rekreaciji.« Lani je teklo 787 odraslih, od tega 284 žensk in 503 moški, otrok je bilo 647. Skupaj torej 1.434 udeležencev. Povprečno je na vsakem od tekov sodelovalo 180 udeležencev! Največ, kar 272 tekačev je teklo ob Cerkniškem jezeru, sledi pa mu kraljevski tek na Slivnico. 36 je bilo vseh, ki so tekli prav na vsakem teku. »Zanimanje za tek na sploh in tudi NTP, iz leta v leto narašča. Veseli nas, da so otroci udeleženi v velikem številu,« pravi Hribar.

Tudi letos bo generalni sponzor NTP ebm-papst Slovenija, organizatorji pa se zahvaljujejo tudi vsem manjšim sponzorjem, ŠZ Cerknica, Občini Cerknica in Fundaciji za šport ter vsem posameznim prostovoljcem za podporo pri izvedbi tekov.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv TKD Sovica

Ne spreglejte

Podjetje Kolektor ATP postaja Kolektorjev kompetenčni center za program hibridnih komponent

Kolektor ATP je trenutno v drugi fazi transformacije. Na osnovi investicij in že osvojenih novih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja