Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Občina Pivka v sodelovanju s Pivko Perutninarstvom, d. d., rešuje stiske občanov

»Kljub temu, da  v javnosti poslušamo in beremo o gospodarski rasti, manjši brezposelnosti in boljšem življenju, še veliko ljudi živi v socialnih stiskah, nekateri pa so celo lačni,« je ob današnji predaji humanitarne pomoči Občine Pivka in domače družbe Pivka Perutninarstvo d. d. poudaril župan Občine Pivka Robert Smrdelj.

Ljudje v težavah se iz dneva v dan najpogosteje prebijajo s pomočjo humanitarcev in  humanitarnih organizacij, v Občini Pivka sta najbolj prisotni Rdeči križ in Slovenska Karitas.

Občina Pivka in Pivka Perutninarstvo d. d. sta obema organizacijama danes donirala 500 kilogramov mesnih izdelkov v vrednosti 1000 evrov. Poleg tega je občina kupila izdelke za osebno higieno v vrednosti 560 evrov. Polovico vsega mesa sta humanitarni organizaciji prejeli danes, polovico ga bosta jeseni.

Praznična miza ne bo samevala

Piščančje meso, izdelke iz puranjega mesa ter paštete bosta Rdeči križ in Karitas uporabnikom razdelila še pred velikonočnimi prazniki, da bo slovesno in veselo tudi v njihovih domovih. Dobrodošla bo tudi pomoč v obliki mila, šamponov in detergenta za pranje posode. Ne mesa ne higienskih pripomočkov namreč ne vsebujejo ne standardni »evropski« ne »državni« paketi.

Sandi Debevec, član uprave Pivke perutninarstva d.d., družbe, ki s svojimi izdelki in donacijami redno podpira številna lokalna društva in prireditve, pa je poudaril, da radi pomagajo pomoči potrebnim, še raje pa bi videli, da takšna pomoč ne bi bila potrebna.

Solidarnost je dimenzija bivanja

Tako župan Robert Smrdelj kot tudi predstavnici Rdečega križa in Karitas Petra Žele Šajn in Julka Dekleva so poudarili, da lokalnemu prebivalstvu ne manjka socialnega čuta, saj ljudem v stisku vselej radi priskočijo na pomoč. »Biti solidaren v prostoru, kjer živimo je dimenzija našega bivanja,« je na koncu današnjega dogodka pristavil župan Robert Smrdelj.

Kljub temu da se je brezposelnost v zadnjih letih prepolovila, število denarnih pomoči kot tudi vlog za varstveni dodatek narašča, je opozorila predstavnica centra za socialno delo, kar pripisujejo predvsem nizkim dohodkom zaposlenih. Stiske so zlasti opazne v družinah, kjer je zaposlena le ena oseba, otroci pa se šolajo.

Občina Pivka je torej tudi letos ponovila humanitarno gesto iz leta 2015, ko je obema lokalnima organizacijama za takrat veliko število odpuščenih delavcev po stečaju družb Javor Pivka donirala podobno pomoč.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv Občine Pivka

Ne spreglejte

Od zemlje k nebu – Kolaži Jasmine Čelan v galeriji Zavarovalnice Triglav v Postojni

V Zavarovalnici Triglav, Območni enoti Postojna, kljub epidemiji nadaljujejo s postavitvami zanimivih likovnih del različnih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja