Obvestilo

Občini Logatec Plaketa Zlati kamen 2018 za razvojni prodor v osrednji in jugovzhodni Sloveniji

Nagrada Zlati kamen 2018 za razvojno najbolj prodorno občino leta je šla v Kočevje – Regijske zmagovalke so še Ajdovščina, Ruše in Radlje ob Dravi. Občina Logatec, ena od finalistk iz osrednje in jugovzhodne Slovenije, je prejela Plaketo za razvojni prodor.

Čeprav je bila na razglasitvi regionalnih zmagovalk in nacionalne zmagovalke  na konferenci Zlati kamen 2018, 13. februarja  2018, v Festivalni dvorani v Ljubljani najvišja nagrada podeljena občini Kočevje, regionalno pa so nagrado prejele še občina Ajdovščina, Ruše in Radlje ob Dravi, je župan Občine Logatec Berto Menard ponosen na to, da je raziskava projekta Zlati kamen pokazala, da je Logatec solidno razvita občina z nekaj elementi, ki izraziteje odstopajo od povprečja. Kot so zapisali v letošnji predstavitveni brošuri Zlati kamen, je v Logatcu skrit diskretni šarm furmanskega kraja, v skladu s staro tradicijo furmanstva pa postaja tudi pomembno logistično vozlišče. Gre za kraj, ki je odprt za živahno podjetništvo, priseljence in begunce – na tem področju je Logatec postavljen kot primer dobre prakse.

Občina Logatec je bila letos prvič med kandidatke za nagrado Zlati kamen uvrščena tudi zaradi začetnih korakov na področju javnega prevoza – brezplačni avtobus, uvajanje voženj na poziv.

Občinska uprava

Fotografije – dogodek: KokaPress

 

Ne spreglejte

Slovo Jošta Rupnika iz ebm-papst Slovenija na Slivnici

Na pobudo Jošta Rupnika, ki je zadnjih dvajset let kot glavni direktor uspešno vodil podjetje …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.