Obvestilo

Loška dolina: občinsko priznanje paraplavalcu Timu

Tim Žnidaršič Svenšek iz Loške doline, paraplavalec, učenec 9. razreda OŠ Heroja Janeza Hribarja v Starem trgu, je pred tednom dni prejel občinsko priznanje občine Loška dolina, je poročal Radio 94.Tim ni običajen mladenič niti običajen športnik. Kljub prirojeni anomaliji rok zna premagovati ovire in prepreke in še kako ve, da je z vztrajnostjo moč doseči marsikaj.

Paraplavalec postal po naključju, je povedal v pogovoru za Radio 94, ko je leta 2017 srečal paraplavalce iz Ria  na Soči, kjer je spoznal tudi svojega vzornika, prav tako paraplavalca svetovnega kova Darka Djurića. Čeprav Tim plava šele dobro leto in pol in dosega odlične rezultate: letos zlato kolajno v hrbtnem in srebrno v prostem plavanju. Županovo priznanje na posebnem mestu v njegovi sobi, pojasnjuje.

Trenira tri- do štirikrat tedensko po eno uro v Ljubljani, v različnih bazenih.. Priznanje občine mu pomeni veliko, saj ga praviloma dobiš samo enkrat v življenju. V prihodnosti si Tim želi postati programer in enako ali pa še bolj zavzeto trenirati.

Uredništvo NzN

Foto: Mario Žnidaršič

Ne spreglejte

Defibrilator na Slivnici

Dom na Slivnici je od včeraj bogatejši za dve pridobitvi: na njegovo zunanjost so namestili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja