Obvestilo

Odločitev o novem kulturnem domu v Logatcu preložena na jesen

Logaški svetniki so včeraj nadaljevali prejšnji teden prekinjeno sejo, in sicer z razpravo o predinvesticijski zasnovi gradnje novega kulturnega doma in knjižnice v Logatcu. Največ pomislekov je  bilo tudi tokrat na višino investicije, ki je po predlogu izbrane projektantske hiše Area dosegla celo 12 milijonov evrov, in na odstopanje kvadrature objekta za 2.000 kvadratnih metrov, večinoma na račun podzemne garaže. Pojasnjevanje projektantov, da ta cena omogoča funkcioniranje na najvišjem nivoju, svetnikov, ki so bili mnenja, da Logatec tako razkošnega objekta s tremi dvoranami in podzemno garažo ne potrebuje, ni zadovoljilo. Niti predlagana fazna izvedba ni primerna rešitev, meni večina logaških svetnikov, ki  sicer priznavajo, da je projekt odličen, vendar daleč od tega, da bi bil racionalen.

Občinski svet je sprejel predlog župana Berta Menarda, da se ta točka dnevnega reda prekine, svetniki pa predinvesticijsko  zasnovo do jeseni vnovič temeljito preučijo.

»Železo se kuje takrat, ko je vroče«, še dodaja logaški župan, ki verjame, da bodo jeseni prišli do skupnega mnenja glede gradnje novega kulturnega doma, ki ga Logatec nujno potrebuje.  Po njegovem mnenju bi bila sedem do osem milijonov evrov težka investicija sprejemljiva za občino, seveda pa računa tudi na evropska sredstva.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

One comment

  1. Rosana Tollazzi

    Občina Vrhnika je obnovila kulturni dom za SAMO 1,1 MIO EUR, Občina Pivka pa za cca 750.000,00 EUR, logaški župan pa bi ga obnovil in dozidal za skoraj 13 MIO EUR! Tudi 8 MIO EUR je preveč in ne vem, kako je ustanovljena komisija lahko to sploh potrdila. Upam, da se svetniki zavedajo, da gre za skrajno neodgovorno početje beri barantanje župana Menarda. Že to, da sta bila predloga župana samo 2 in sicer: Varianta Z investicijo, kar pomeni, da se gre v izgradnjo novega Narodnega doma s knjižnico ali Varianta BREZ investicije . občina ne pristopi k izgradnji Narodnega doma, pomeni navadno izkrivljenost župana, saj vsi vemo, da bi morala biti zapisana 3. varianta tj. Obnova OBSTOJEEGA Narodnega doma, knjižnico pa bi se lahko prestavilo na Tržaško cesto 15, bivšo občinsko stavbo, pa seveda župan namenoma ni hotel uveljavljati predkupne pravice za obe bivši občinski stavbi, vse z namenom, da to prepusti že vnaprej dogovorjenemu kupcu. Tudi to, da piše v Predinvesticijski zasnovi tudi to, da je Narodni dom dotrajan in ne zadošča zadostni potresni varnosti, to slednje ni z ničemer dokazano in gre za navadno zavajanje. Res pa je, da je Narodni dom dotrajan, saj Občina Logatec sploh ne skrbi zanj in ga namerno pusti propadati, samo da bi izgradila novega. Saj vemo, koliko bi “izbranci” zaslužili z izgradnjo in to z našim davkoplačevalskim denarjem. Potem pa ne bo denarja za vrtce, šole in zdravstvo, saj bo treba to drago investicijo tudi redno vzdrževati itd. Ampak to je tudi njihov namen, “molsti” občino v nedogled na ta račun.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja