Obvestilo

Park vojaške zgodovine in Občina Pivka s Slovenskimi železnicami v novo poglavje turizma

Pivka – Slovenske železnice,  Občina Pivka ter Javni zavod za upravljanje dediščine in turizma Pivka bodo z današnjim podpisom  sporazuma tesneje sodelovali pri turističnem razvoju Parka vojaške zgodovine ter drugih turističnih zanimivosti v Pivki. Sporazumeli so se tudi o skupnih storitvah v javnem potniškem prometu.

»Vesel sem, da podpisujemo krovni dogovor, ki mu bodo sledili še nekateri v prid razvoja turističnih dejavnosti v Pivki,« je na novinarski konferenci Parku vojaške zgodovine uvodoma dejal pivški župan Robert Smrdelj in spomnil, da je bilo to območje skozi vso zgodovino povezano z železnico. »Verjamem, da bomo iz tega dogovora in donacije ustvarili uspešno zgodbo,« je še dejal. Sporazum namreč  zajema tudi donacijo muzejske parne lokomotive iz obdobja druge svetovne vojne od Slovenskih železnic Občini Pivka. Lokomotivo bodo v prihodnjih mesecih v Parku vojaške zgodovine Pivka sprva prenovili, nato pa jo bodo postavili na ogled.

Posebna ponudba za šole

Sporazum o sodelovanju je podlaga za pripravo skupne ponudbe, ki bo zajemala potovanje v Pivko z vlakom in obisk Parka vojaške zgodovine tako za posamezne obiskovalce kot za družine. V letošnjem letu, ko je glavna razstava v Parku vojaške zgodovine ob 25-letnici samostojnosti Slovenije, posvečena osamosvajanju Republike Slovenije in osamosvojitveni vojni, bodo k obisku v prvi vrsti nagovarjali slovenske šole, za katere pripravljajo posebne, cenovno ugodne pakete.

Sodelovanje naj bi podpisniki sporazuma razširili tudi na drugo turistično ponudbo Pivke, kot sta Krajinski park Pivških presihajočih jezer z Ekomuzejem in posestvo Ravne.

Prvi dogovori o sodelovanju na področju turizma med Slovenskimi železnicami, občino Pivka ter Javnim zavodom za upravljanje dediščine in turizma Pivka so stekli že v letu 2013. Po katastrofalnem žledu leta 2014, ki je ohromil železniški potniški promet, so dogovori zastali. Po sanaciji proge in z vzpostavitvijo pešpoti med železniško postajo v Pivki in Parkom vojaške zgodovine pa so ovire za sodelovanje odpadle, so še sporočili iz Parka vojaške zgodovine Pivka.

Na vodilni fotografiji podpisniki sporazuma (z leve):  Robert Smrdelj, župan Občine Pivka, Miloš Rovšnik, pomočnik direktorja SŽ-Potniški promet, in Janko Boštjančič, direktor Zavoda za upravljanje dediščine in turizma Pivka (foto: arhiv PVZ)

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja