Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Pijani voznik v logaški obrtni coni treščil v odbojno ograjo

Policisti PU Ljubljana so bili v soboto zjutraj okrog 6.20 obveščeni o prometni nesreči v IOC Logatec. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 49-letni voznik osebnega vozila Chevrolet vozil po IOC Logatec in v levem ovinku brez zaviranja zapeljal naravnost v kovinsko odbojno ograjo, kjer je z vozilom obstal in se poškodoval. Pri vozniku je bila ugotovljeno prisotnost alkohola nad zakonsko dovoljeno stopnjo, s čimer pa se ni strinjal in mu je bil odrejen strokovni pregled. Voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hude telesne poškodbe.

V soboto ponoči pa je bila PU Ljubljana obveščena o nezanesljivi vožnji in ravnanju voznika tovornega vozila na avtocesti od počivališča Lom proti Uncu. Policisti so zalotili voznika, ki je stal na voznem pasu z vozilom in z njim opravili postopek, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,90 mg/l). Vozniku je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Za vozilo so poskrbele pristojne službe za upravljanje z avtocestami. 35-letni voznik, drž. Belorusije, je bil v jutranjem času priveden k sodniku za prekrške, ki mu je izrekel denarno kazen 1220 evrov in 18 kazenskih točk.

V preteklem vikendu  je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 455 klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih. Med njimi so policisti s področja kriminalitete obravnavali 163, s področja javnega reda in miru 155 in s področja prometne varnosti 148 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 2 drzni tatvini, 26 tatvin, 14 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 10 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in dve nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem CPP so zasegli 7 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 51-krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 22-krat v zasebnem prostoru.

Vir: PU Ljubljana

 

 

 

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja