Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Pivka perutninarstvo kupuje obrat Mipa v Kromberku

Pogodbo o prodaji proizvodnega obrata v Kromberku za tri milijone evrov je Pivka perutninarstvo podpisala včeraj, soglasje pa morata izreči še  upniški odbor in ločitveni upniki.

Po besedah stečajnega upravitelja Marka Zamana so predmet prodajne pogodbe vse premičnine kompleksa Mip in tiste nepremičnine, ki predstavljajo mesnopredelovalni del. Za druge strateško nepomembne dele kompleksa pa bodo poskusili najti druge kupce.

V obstoječi enoti Meso na sedežu podjetja Pivka perutninarstvo na Kalu pri Pivki zaradi velike rasti proizvodnje nujno potrebujejo nove prostore, zato bodo kupili samo mesnopredelovalni obrat, ne pa tudi okoliških parcel, je povedal predsednik uprave pivške družbe Janez Rebec.

V Pivki perutninarstvo ocenjujejo, da bo za zagon in preselitev proizvodnje na novo lokacijo potrebna še dodatna investicija v višini 500.000 do 700.000 evrov, za kar naj bi potrebovali pet do šest mesecev,  že pred začetkom poslovanja na Goriškem pa bodo zaposlili okrog 25 novih sodelavcev, pozneje pa predvidevajo zaposlitev skupno okrog 50 delavcev.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja