Postojnska jama Triglav
Obvestilo
Delavnice za otroke. Foto: Hiša kulture Pivka

Pivka: V Ekomuzeju in Hiši kulture se obeta zanimiv počitniški program za otroke

Pivka – V Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer ter v Hiši kulture Pivka se v prihajajočem tednu obeta zanimiv počitniški program za otroke.

Prve zimske počitniške delavnice, ki jih bodo izvedli v Hiši kulture v Pivki, bodo potekale od 15. – 17.2. 2016, od 10:00 do 13:00. Otroci se bodo družili tri dni in pri tem skozi ustvarjanje spoznavali zgodbe o divjih živalih, ki jih poznajo in so jim zanimive. Prvi dan delavnic bodo risali, izrezovali in lepili predloge za tiskanje, drugi dan bodo tiskali majice, tretji dan pa bodo ustvarjali kipe.
Delavnice so primerne za osnovnošolske otroke in omejene na 10 udeležencev. Za udeležebo na delavnicah so bile obvezne prijave do petka, 12.2.2016 na elektronski naslov: hkpivka@gmail.com in telefonsko številko 031 663 609 (Tanja Milharčič), zamudniki lahko še vedno preverijo možnost za prijavo.

Od ponedeljka 15.2. do petka 19.2. 2016 pa pripravljajo zimski počitniški program tudi v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer. Delavnice so namenjene različnim starostnim skupinam otrok in mladostnikov. Vse delavnice so brezplačne, obvezne pa so prijave vsaj 3 dni pred delavnico na tel. številko 051 68 26 68 ali na e-naslov – pivskajezera@pivka.si.

Podrobnejši seznam in opis delavnic:
ponedeljek, 15. februar 2016 od 9.00 do 12.00
Spoznajmo divje živali, ki živijo v Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera
Na območju KPPPJ živi veliko prostoživečih živali. Če smo na sprehodih dovolj tihi in pozorni, lahko marsikatero tudi opazimo. Kako pa razpoznamo njihove sledi? Kakšne sledi pusti za seboj medved, volk, divji prašič, jelen? Kako se oglaša volk? Ali medved res prespi celo zimo?
Odgovori na vse to in še več na delavnici v Ekomuzeju.
Delavnico izvaja Andrej Sedmak.

torek, 16. februar 2016 od 9.00 do 12.00
Kosmate tačke rešujejo življenja
Člani Kinološkega društva Šavs bodo s seboj na delavnico pripeljali svoje kosmate sodelavce in prijatelje, reševalne pse. Kužki bodo pokazali kakšne trike znajo, otroci pa se bodo seznanili s pravilnim obnašanjem in ravnanjem do psov, prebrali bodo pasjo pravljico ter se skupaj podali na sprehod do Petelinjskega jezera.
Delavnico izvaja Kinološko društvo Šavs.

sreda, 17. februar 2016 od 9.00 do 12.00
Voda je vir življenja
Na delavnici na temo vode se bomo podučili o tem, koliko vode je na našem planetu in koliko od tega pitne, zakaj je voda na krasu bolj ogrožena, kaj lahko vsak sam stori za ohranitev čiste pitne vode. Naredili bomo tudi nekaj poskusov in testirali vodo iz Petelinjskega jezera.
Delavnico izvaja Katarina Česnik.

četrtek, 18. februar 2016 od 9.00 do 12.00
Foto delavnica za učence razredne stopnje
Postani fotograf! Na delavnici bomo spoznali različne tipe fotoaparatov, se seznanili s klasičnimi napakami, ki jih delamo pri fotografiranju ter se naučili osnovne kompozicije fotografije.
Otroci naj imajo s seboj digitalni fotoaparat ali pametni telefon.
Delavnico izvaja Tomaž Penko.

petek, 19. februar 2016 od 9.00 do 12.00
Foto delavnica za učence predmetne stopnje
Na delavnici se bomo seznanili z različnimi tipi fotografske opreme, se naučili kako se izognemo klasičnim fotografskim napakam. Osnove fotografije in kompozicije bomo tudi praktično preizkusili.
Otroci naj imajo s seboj digitalni fotoaparat ali pametni telefon.
Delavnico izvaja Tomaž Penko.

www.pivskajezera.si, hisakulturepivka.com, pivka.si

Raziskovalne počitnice za otroke pripravljajo tudi v Cerknici, Notranjski regijski park bo otroke ponovno prelevil v mlade raziskovalce med sredo in petkom. Več v prispevku:
http://lokalniutrip.com/pocitnice-ob-cerkniskem-jezeru/

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja