Obvestilo

Pivko, Postojno in Ilirsko Bistrico povezuje Čebelarsko kolesarska pot

Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna je vodilni partner v projektu Apiturizem in apiterapija – pomen ravnovesja kot prioriteta življenja, širšega okolja in sonaravnega turizma (APITT).

 Projekt se je začel izvajati januarja 2021 in se zaključuje  decembra 2021. Zadnji večji dogodek je bil izveden včeraj, v sredo 15.12.2021, ko je preko zoom orodja potekala predstavitev izdelane čebelarsko kolesarske poti, katere se je udeležilo 28 zainteresiranih čebelarjev in kolesarskih vodičev ter drugih.

Čebelarsko kolesarska pot povezuje občine Pivka, Postojna in Ilirska Bistrica. Zasnovana je s ciljem, da se spozna čebele in njihovo pomembno vlogo, ki jo imajo na področju ohranjanja narave in zdravja. Na poti pa boste spoznali tudi lokalne čebelarje in njihovo delo ter druge dejavnosti, povezane s čebelarstvom.

Pot je nastala s sodelovanjem šestih partnerjev in koordinacijo Srednja gozdarska in lesarska šole Postojna. Za strokovno plat vzpostavljanja poti je poskrbelo podjetje Green-Tour-Slovenia, pod vodstvom Pranjić Tiborja. Pobudnik projekta je bil Aleš Jenko iz Klenika, ki ureja počitniško hišico s savno ter dodatno ponudbo opazovanja čebel, ležanja na panjih za sproščanje, vdihavanja panjskega zraka, medene masaže ter nočitve v čebelnjaku. Medeno masažo bo ponujala tudi Marjetka Šajn v masažnem salonu v Matenji vasi. Tamara Urbančič je v sklopu projekta razvijala mila z dodatkom čebeljega voska, Zdenka Žakelj pa je čebelji vosek uporabila pri izdelavi okrasnih sveč. Vse navedene partnerje in njihove aktivnosti boste lahko spoznali tudi med kolesarjenjem po čebelarsko kolesarski poti.

Pot je zasnovana tako, da lahko prekolesarite območje vseh treh občin, lahko pa se odločite za krajše različice znotraj posamezne občine. Dodatne informacije o čebelarsko kolesarski poti dobite preko QR kode, ki vas bo povezala s spletno stranjo, kjer se nahajajo tudi gpx datoteke posameznih poti. Čebelarsko kolesarska pot je dostopna tudi na spletni strani vodilnega partnerja SGLŠ Postojna preko povezave:

Čebelarsko kolesarska pot – Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna (sgls.si)

Več o projektu je napisano prav tako na spletni strani partnerja SGLŠ:

Žičnice in hiške / Gozdni rob / Mejice / APITT / Ekokrog / Mišek Bami – Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna (sgls.si)

 

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja