Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Podjetje Galop bo kupilo za dober milijon evrov terjatev do Javorja

Rok za sklenitev posla je 31. avgust, za primer, da prodaja terjatev ne bi bila uspešna, pa je DUTB sodišču že predlagala stečaj.

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je našla kupca za 8,7 milijona vreden paket terjatev do družbe Javor Pivka v likvidaciji.

DUTB je ponudbo za prodajo terjatev objavila marca, zanimanje pa sta pokazala dva kupca. Kot najugodnejšo so ocenili ponudbo družbe Galop iz Ljubljane, ki je pripravljena za terjatve odšteti 1,25 milijona evrov.

Slabih 350 tisoč evrov bo od kupnine deležna tudi država, ki ima do pivške družbe za nekaj manj kot 1,3 milijona evrov terjatev.

Soglasje k prodaji terjatev mora dati še vlada, ki naj bi o tem odločala v kratkem, saj je treba prodajo izvesti do 31. avgusta. Kot so zapisali na spletnih straneh vlade, si lahko država v primeru uvedbe stečaja obeta povračilo le približno deset odstotkov terjanega zneska.

Spomnimo, DUTB je stečaj Javorja predlagala že decembra 2015 in okrožno sodišče v Kopru ga je tudi potrdilo, a po pritožbi skupine upnikov, med katerimi je tudi družba Šilc in Partnerji likvidacijskega upravitelja Milana Šilca, razveljavilo.

STA/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja