Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Policijska postaja Logatec uradno odprla nove prostore

Logaški policisti so dopoldne uradno prevzeli nove prostore na Tržaški cesti 15, slovesnega odprtja pa sta se med drugimi udeležila tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica Policije Tatjana Bobnar.

»Vodstvu policije je vedno na prvem mestu človek, tisti, ki mu nudimo varnost in tudi naši policisti in policistke. Naš interes je, da delajo v optimalnih in varnih okoljih in ta policijska postaja je zelo pomembna pridobitev, tako za zaposlene kot tudi za logaške občanke in občane, ki bodo tu iskali storitve za zagotavljanje varnosti,« je ob odprtju dejala Bobnarjeva.

Objekt obsega 550 kvadratnih metrov za 21 zaposlenih in je kot tak dvakrat večji od prejšnjega. Dobro počutje policistov po mnenju generalne direktorice zelo pozitivno vpliva na medsebojne odnose in tudi na učinkovitost.

Varnost v Logatcu ni vprašljiva

»Policijska postaja Logatec zagotavlja varnost v tem okolju, policisti zelo dobro sodelujejo z lokalno skupnostjo, večje varnostne problematike v zvezi z izpostavo azilnega doma v Logatcu in bivanja tujcev v teh prostorih ni,« je generalna direktorica odgovorila na vprašanje o varnostni situaciji v Logatcu. »Slovenska policija obvladuje delo s tujci, ki nezakonito prestopajo državno mejo, četudi ugotavljamo porast na tem območju. Schengenska meja je ustrezno varovana.« V prvih treh mesecih letos se je sicer število obravnavanih nezakonitih prehodov povečalo za 146 odstotkov, je dejala.

Nove prostore logaške policijske postaje je kot veliko pridobitev, ne samo za lokalno skupnost v Logatcu, ampak za celotno policijo, označil tudi minister Poklukar. »Vemo, da večina objektov policijskih postaj še vedno izvira iz nekdanje države, policija je nove objekte gradila samo v času, ko je implementirala Schengen. V tem trenutku ne gradimo nobenih novih policijskih postaj.« Po ministrovih besedah ima Policijska uprava Ljubljana velike prostorske težave, zato je logaška pridobitev še toliko večja. »Ob opremljanju policije, zagotavljanju pogojev in plačil, so stavbe še vedno tiste, ki čakajo«.

KOmandirka PP Logatec  Majda Nagode je izrazila veselje nad novimi prostori, češ da stara zgradba ni bila več ustrezna za delo policistk in policistov. »S pridobitvijo novih prostorov so se izboljšali naši delovni pogoji kot tudi sama organizacija dela. Glede na to, da smo se preselili že z 31. 1. in smo se že dodobra navadili stavbe in prostorov, bomo z veseljem nadaljevali naše poslanstvo,« je dodala Nagodetova.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja