Triglav
Obvestilo

Postani balerina!

Oder Kulturnega doma Postojna se je v soboto spremenil v baletno šolo, saj so plesalke Baletnega društva Postojna v predstavi z naslovom Postani balerina občinstvu predstavile dan v baletni šoli.

»Male plesalke zaplešejo s svojimi medvedki, večje balerine se urijo ob drogu, najstarejše dame pa že obujejo prave baletne copate za ples na konicah prstov,« je predstavo opisala Tina Leder, ena od treh baletnih pedagoginj v društvu, ki je skupaj z drugo pedagoginjo Ano Vogrin pripravila vse koreografije.

Plesalke so se odlično odrezale, tudi najmlajše 3- in 4-letne deklice iz baletne skupine Škratki, za katere je bil to prvi baletni nastop. Učiteljici Tina in Ana sta pohvalili zavzetost vseh 69 članov društva, ki baletne korake pilijo v Postojni, tudi ob finančni podpori Občine Postojna. Najmlajši enkrat, starejši pa trikrat tedensko. Med vztrajnim delom in disciplino se vedno najde še kakšna otroška vragolija, ki nasmeje učiteljice – in tudi take trenutke so predstavili na odru, kjer je strogo učiteljico Mico odlično zaigrala Karin Antunović. Na koncu so se skupaj poklonili občinstvu in se razveselili drobnega darilca Baletnega društva Postojna.

Po dveh novembrskih baletnih predstavah v Cerknici in sobotni v Postojni, vsakokrat pred polnima dvoranama, se v društvu zdaj pripravljajo na slovesno otvoritev nove baletne dvorane v Postojni.

Avtor: Sergeja Širca

Foto: Katarina Kocman

 

 

 

Ne spreglejte

Postojnčani ekupni državni prvaki v karateju

Minulo nedeljo je v Ljutomeru potekalo državno karate ekipno tekmovanje, na katerem se je zbralo 35 …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja