Obvestilo

Postojna bo postala Unicefovo prijazno mesto za otroke

Postojna se bo aprila priključila mreži Unicefovih otrokom prijaznih mest. Častni gost prireditve, na kateri bo postojnski župan uradno sprejel ta naziv, bo predsednik republike Borut Pahor.

Postojna bo sredi aprila postala 13. Unicefovo otrokom prijazno slovensko mesto. S tem se bo pridružila mreži otrokom prijaznih mest, ki se razprostira v več kot 40 državah po svetu. Prireditev, na kateri bo postojnski župan Igor Marentič s častno izjavo postal nosilec tega projekta v občini Postojna, bo v soboto, 16. aprila 2016, ob 16. uri. Častni gost prireditve pa bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Postojna bo razvijala programe za otroke in mladostnike

Pobudnik naziva Postojna, otrokom prijazno Unicefovo mesto, je Regijsko stičišče nevladnih organizacij Primorsko-notranjske regije BOREO, ki vidi v tem veliko priložnost za to, da začne Postojna po vzoru drugih mest, ki so ta naziv pridobila v preteklih letih, pospešeno razvijati programe za otroke in mladostnike, ter spodbujati zavest o tem, da je prijazno mesto tisto, ki zmore dobro poskrbeti predvsem za otroke in mladostnike.

Vzpostavili bodo mrežo varnih točk

»V Postojni smo v fazi oblikovanja delovne skupine za otroke in mlade, ki bo pripravlja akcijski načrt za obodbje do leta 2020. V njem bodo opredeljeni konkretni ukrepi in priporočila občini na najrazličnejših področjih, od infrastrukture, do medgeneracijskega sodelovanja, umetnosti in športa. Že sredi decembra 2015 je zaživela mreža varnih točk v Postojni, s katero bomo v prihodnjih mesecih poskušali seznaniti vsakega otroka in mladostnika, ki v Postojni bodisi živi, bodisi se v njej šola,« pravi Tatjana Hvala, vodja celega projekta, ki bo na slavnostni prireditvi v soboto, 16. aprila, doživel zgolj svoj odmeven začetek.

Oživitev središča mesta s projektom za mlade

Kot namreč kažejo načrti, za katerimi stoji tudi občina, naj bi postal postojnska tradicija tudi projekt »Po-stoj-na živi ulici z mladimi«. Gre za svojevrstno nadgradnjo lanskoletnega izjemno odmevnega poskusa oživitve središča Postojne. V tednu pred slovesno razglasitvijo Postojne kot otrokom prijaznega mesta, bomo sodelovanju s šolami, vrtci in drugimi organizacijami pripravili niz dogodkov, namenjenih otrokom in odraslim. »Želimo si, da bi lahko program že naslednjo pomlad zastavili bistveno bolj ambiciozno in odmevno, Postojnski otroci in mladi si to zaslužijo,« še dodaja Tatjana Hvala.

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja