Obvestilo

Postojna med najbolj urejenimi in najgostoljubnejšimi kraji v Sloveniji

V Kranjski  Gori so razglasili zmagovalce letošnje vseslovenske akcije Turistične zveze Slovenije (TZS) Moja dežela – lepa in gostoljubna. Poleg Kopra in Žalca je med nagrajenci tudi Postojna.

S slovesnostjo se je sklenila letošnja vseslovenska akcija Turistična zveza Slovenije je priznanja najbolj urejenim in gostoljubnim krajem podelila 26. zapored – akcijo Moja dežela – lepa in gostoljubna je namreč začela leta 1991, v osamosvojitvenem letu, ko je Slovenija postala nova destinacija na svetovnem turističnem zemljevidu.

Na državno tekmovanje akcije se je letos uvrstilo 86 mest in krajev, 10 kampov in šest mladinskih prenočišč, 26 tematskih poti, izbirali pa so tudi najbolj urejen Petrolov bencinski servis. Letos so ponovno ocenjevali tudi vojašnice Slovenske vojske.

Med večjimi mesti je letos zmagal Koper, srednjimi Postojna in manjšimi Žalec. Med turističnimi kraji je prvo mesto pripadlo Izoli, med zdraviliškimi Rogaški Slatini, med izletniškimi pa Veliki Polani.

Nagrajenca v kategoriji jeder sta Mojstrana kot vaško jedro in Grad Rače kot urbano jedro. Prvo mesto med mladinskimi prenočišči je zasedel Hostel Pekarna v Mariboru, med kampi Kamp Menina v Logarski dolini, naj tematska pot je postala pot Živi muzej Krasa. Najbolje ocenjen Petrolov servis je tisti na Lescah.

STA/Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Defibrilator na Slivnici

Dom na Slivnici je od včeraj bogatejši za dve pridobitvi: na njegovo zunanjost so namestili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja