Obvestilo

Postojna: odpis 83 tisoč evrov terjatev

Postojnski svetniki so na današnji seji med drugim sklenili odpisati občinske terjatve v skupni višini približno 83 tisoč evrov. »Gre za terjatve, ki jih v računovodstvu vodijo že leta in so že zdavnaj zastarale,« pojasnjuje župan Igor Marentič.  »Nekateri od upnikov so tudi umrli in po sklepu sodišča na prijavo o dedovanju niso imeli premoženja.«

Po županovih besedah gre pretežno za stanovanjske najemnine, le nekaj pa jih je tudi iz naslova subsidiarne odgovornosti, to je neplačevanja skupnih stroškov v blokih, ki jih mora  občina  kot lastnica stanovanja plačevati v njihovem imenu.

Skupni znesek terjatev znaša približno 83 tisoč evrov. Ker je občinski svet izbris terjatev potrdil, se bo ta, kot pravi župan, izvedel nemudoma.

Kot je v razpravi poudaril podžupan Andrej Berginc, se neplačevanje najemnin zaradi strožjega nadzora zmanjšuje, k okrepitvi opozoril in izvršb pa je pozval tudi podžupan Stanko Markovčič. Direktorica občinske uprave Marina Rebec je ob tem dodala, da je bila na občini imenovana komisija za stanovanjska vprašanja, v kateri preverjajo plačevanje oz. neplačevanje najemnin in iščejo tudi možnosti najema neprofitnih stanovanj. »Tega vprašanja smo se lotili sistemsko,« je dejala.

Občinski svet je med drugim potrdil tudi končna poročila Nadzornega odbora o opravljenih nadzorih nad porabo javnih sredstev v Zdravstvenem domu Postojna, Krajevni skupnosti Postojna in nad izvedbo projekta Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 1. Sklop, medtem ko so sprejemanje odloka o ustanovitvi Zavoda Znanje Postojna preložili na eno od prihodnjih sej.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Slovo Jošta Rupnika iz ebm-papst Slovenija na Slivnici

Na pobudo Jošta Rupnika, ki je zadnjih dvajset let kot glavni direktor uspešno vodil podjetje …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.