Obvestilo

Postojna v leto 2018 z dobrimi 22 milijoni evrov

Postojnski svetniki so na sinočnji redni seji, zadnji v letošnjem letu, med drugim sprejeli občinski proračun za leto 2018. »Prve temeljne značilnosti so, da je letos manjši kot je bil v preteklem letu, in sicer zaradi kohezijskih sredstev oz. izgradnje vodovoda, ki je potekala v večji meri v preteklem letu, nadaljuje in zaključuje pa se v letu 2018,« je pred sejo povedal župan Igor Marentič.

Proračun je, kot dodaja, razvojno naravnan, pomembnejše vsebine, ki  poleg tekočih transferjev v proračunu izstopajo, pa so projekti, na katere se je postojnska občina letos prijavljala. »Nekateri so že potrjeni, drugi naj bi bili v začetku leta,« pravi župan, ki med večjimi izpostavlja Notranjski trikotnik. Gre za ohranjanje habitata in živali, ki so avtohtone na območju Planinskega polja, in sicer v višini 700 000 eur. Med pomembnejšimi projekti navaja še  izgradnjo kolesarske steze Postojna – Hrašče v višini pol milijona evrov. »Še vedno ostaja del sredstev za dokončanje gasilsko-reševalnega centra, za dokončanje vodovodnega sistema in še mnogo drugega,« pojasnjuje Marentič.

Po njegovih besedah so razpisi večinoma namenjeni mehkejšim vsebinam, kot so bile v preteklosti. Ni več gradenj, pač pa gre za izobraževanje, poučevanje ipd. Gre tudi za razširitev turističnih produktov. »Lahko rečem, da imamo več kot tri milijone evrov namenjenih kanalizacijskemu sistemu indrugi infrastrukturi. V proračunu so predvidena tudi sredstva za pričetek priprave dokumentacije za projekt za gradnjo prizidka OŠ Antona Globočnika.« Proračun občine Postojna za leto 2018 znaša 22 mio 363 000 eur.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

Plamenci na Cerkniškem jezeru

Na Cerkniškem jezeru smo nepričakovano dobili redek, eksotičen obisk: velike plamence oziroma flaminge. Po navedbah …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja