Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Postojna: visoki občinski priznanji v roke prim. Ireni Vatovec in Mileni Novak

V Postojni so včeraj  praznovali občinski praznik, ki ga obeležujejo 23. aprila v spomin na požig bencina nemškega okupatorja v Postojnski jami leta 1944. Na slavnostni prireditvi v Kulturnem domu Postojna so podelili zlato priznanje Občine Postojna in priznanje 23. april. Prvega je prejela direktorica Zdravstvenega doma dr. Franca Ambrožiča Postojna Irena Vatovec, slednjega pa dolgoletna tajnica Krajevne skupnosti Postojna Milena Novak.


Slavnostni govornik župan Igor Marentič je med večjimi dosežki preteklega leta izpostavil odprtje gasilsko-reševalnega centra, novih prostorov nujne medicinske pomoči, prenove športnega parka urejanje komunalne in druge infrastrukture.


Zlato priznanje za delo na področju primarnega zdravstvenega varstvaje prejela primarij Irena Vatovec, ki že vrsto let uspešno vodi osrednjo zdravstveno ustanovo v Občini Postojna. Zdravstveni dom dr. Franca Ambrožiča Postojna je eden redkih zdravstvenih zavodov, ki v trenutnih razmerah v državi posluje pozitivno in neprestano nadgrajuje svoje aktivnosti in širi programe delovanja, vse z namenom izboljšanja zdravstvene oskrbe občanov.

Priznanje 23. april je prejela Milena Novak, in sicer za dolgoletno nesebično in uspešno delo v Krajevni skupnosti Postojna ter za udejstvovanje kot prostovoljka v raznih projektih občine Postojna. Poleg strokovnega dela je sodelovala pri večjih investicijah krajevne skupnosti v preteklih letih, uspešno in požrtvovalno sodelovala na področju »krajevne samouprave«, njena pomoč pa je bila nepogrešljiva tudi na področju ohranjanja kulturne in etnološke dediščine.

 Z nazivom častni občan bodo za življenjsko delo na področju športa, dela z mladimi, humanitarnosti in promocije občine letos nagradili Darka Bizjaka, priznanje pa bo prejel ob obeležitvi 110-letnice pridobitve mestnih pravic mesta Postojne. Srebrno priznanje pa je na prireditvi ob praznovanju 50-letnice šolske stavbe prejela. Osnovna šola Antona Globočnika.

Letošnji osrednji občinski prireditvi so kulturno-umetniško noto dodali pevka Vita Jordan s kitaristom Silvom Čelharjem, Mešani pevski zbor Postojna, glasbeniki GŠ Postojna, recitatorja KUD Planina in plesalci plesne skupine Artifex s postojnskim raperjem Sandijem MVP.

V začetku maja bodo v Postojni v spomin na 110. obletnico pridobitve mestnih pravic obeležili Dan mesta Postojna in se spomnili letošnje 150. obletnice tabora pri gradu Kalc.

Sidonija Zega / Blanka Markovič Kocen

Foto Atelje Postojna

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja