Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Postojnčanka Ivana Hreščak senzacionalno zmagala na Reki

Postojnska šahistka Ivana Hreščak, najboljša mladinka Slovenije v šahu za minulo leto in športnica Postojne za leto 2018, tudi v tem koledarskem letu nadaljuje z izvrstnimi rezultati. 

Na pravkar minulem šahovskem turnirju, posvečenem dnevu žena 8. marcu oziroma na 19. mednarodnem ženskem turnirju »Cvet Mediterana« , ki ga je na Reki organiziral ŠK Draga Rijeka,  je pripravila prvovrstno presenečenje, bolje rečeno senzacijo, kot je zapisal v naslovu reški časopis Novi list, in osvojila prvo mesto. 

Na enotedenskem turnirju, na katerem  so nastopile tudi tri velemojstrice, je bila rangirana šele kot deveta nosilka. Po izredno prodorni igri pa je ob zaključku zbrala 6,5 točke oziroma vpisala štiri zmage in pet remijev ter za seboj za pol točke pustila za seboj prvo favoritko ukrajinsko velemojstrico Zimino. Na turnirju je že nastopila kot mednarodna mojstrica, do prvega bala za velemojstrski naslov pa ji je zmanjkalo le pol točke. 

Seveda so najboljši postojnski šahistki vseh časov v njihovi stalni pripravljalni  »bazi« hotelu Kras člani in privrženci ŠK Postojna pripravili tudi slovesen sprejem.  V prijetnem šahovskem vzdušju ji je najprej čestital in dal priložnostno darilo predsednik ŠK Postojna Vladimir Slejko.  Ob njem je bil tudi njen trener Jadran Hlad, iz Ljubljane pa sta prišla pozdravit Ivano in nazdravit največjemu uspehu postojnskega šaha generalna sekretarka ŠZ Slovenije Nina Rob in selektor moške reprezentance Slovenije Matjaž Mikac. Le-ta je v nagovoru poudaril, da bo mesto Postojna oziroma slovenski šah prav v kratkem času imel v Ivani Hreščak novo velemojstrico.

Brane Fatur, postojna.si
Foto: Valter Leban/Notranjsko-primorske novice

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja