Obvestilo

Postojnska balinarka Aneta Fidel tretja na svetovnem prvenstvu!

V Balinarskem klubu Postojna so v preteklem tednu držali pesti za slovensko žensko in mešano državno reprezentanco, ki je nastopila na svetovnem prvenstvu v francoskem mestu Rumilly. V dresu državne reprezentance pod vodstvom člana BK Postojna Dejana Korena je nastopila tudi mlada postojnska balinarka Aneta Fidel, ki je svoj krstni nastop na tako velikem tekmovanju končala z odliko.

Ženska reprezentanca s tremi medaljami

V disciplini dvojice je skupaj s Tadejo Petrič osvojila bronasto kolajno. Slovenska ženska reprezentanca se je s svetovnega prvenstva vrnila z tremi medaljami, in sicer srebrno v disciplini hitrostno izbijanje, bronasto v štafetnem izbijanju in že omenjeno bronasto medaljo dvojice klasično.

Postojnčani uspešni tudi na državnem prvenstvu

V preteklem vikendu so bili dejavni tudi mladi balinarji BK Postojna na državnem prvenstvu kategorije U-14 v disciplini dvojic klasično, ki je potekalo v Zabičah. V močni konkurenci so se dve dvojici BK Postojna uvrstili v polfinale, kjer pa so fantje žal malce prekratki in na koncu so osvojili končno 3. in 4. mesto. Tretja na državnem prvenstvu sta bila Tomaž Bogataj in Žan Dajčman, četrta pa Jakob Kobal in Nik Jager. Pohvale zaslužita tudi debitanta na državnih prvenstvih Filip Klančišar in Gaj Vukelič, katera sta osvojila končno 14. mesto.

Herman Zakrajšek / Uredništvo NzN

Ne spreglejte

Poletni glasbeni festival Cantabile: v soju luči in čudovite glasbe

V četrtek, 27. junija 2024, ob 20.30, se bo v Logatcu začel že 11. poletni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja