Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Postojnska jama namerava prevzeti Certo Holding

Družba Postojnska jama namerava objaviti prevzemno ponudbo za delnice Certe Holdinga, to je družbe pooblaščenke, ki ima v posredni lasti tudi hotel in smučišče Cerkno. Obetajo si predvsem sinergij pri nadaljnjem razvoju turizma. Na Cerkljanskem so zadržani.

Kot so poročale Primorske novice, bo prevzemnik prevzemno ponudbo objavil najpozneje v 30 in ne prej kot v 10 dneh, dejavnosti v povezavi s tem pa zanjo vodi NLB.

Po pisanju današnjih Primorskih novic direktor Postojnske jame Marjan Batagelj ne ve, ali bo Certa Holding, ki je izdajatelj 2,46 milijona delnic, s katerimi se ne trguje na borzi, delnice prodal. Kot je še povedal za časopis, pa računa na približno 1,9 milijona delnic, ki jih posedujejo mali delničarji. Batagelj želi prispevati k razvoju turizma na Cerkljanskem.

Previdnejši pa so v društvu Za uspešnejši razvoj Cerkljanske, je poročal Radio Slovenija. Prevzemna namera je bila namreč objavljena manj kot mesec dni pred novo skupščino Certe Holdinga, medtem ko o legitimnosti lanske skupščine in na njej sprejetih sklepov še vedno ni odločeno.

RTVS/Uredništvo NzN

Foto:slotrips.com

Ne spreglejte

12. Dan za spremembe – Premagajmo osamljenost

aprila 2021 se bo pričela vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja