Obvestilo

Postojnske baletke in baletniki končno v novi dvorani

Baletno društvo Postojna je po enajstih letih delovanja uredilo primerno baletno dvorano na naslovu Kazarje 10 v Postojni.

Prostor omogoča ustrezne pogoje za vadbo klasičnega baleta, saj je društvo v njem postavilo ogledala ter baletni pod in drogove.  Okoli 70 članov društva, ki balet trenirajo v Postojni (poleg matične postojnske ima društvo enoti še v Cerknici in Logatcu), ima poleg vadbene dvorane na voljo tudi prijetno urejeno garderobo in sanitarije. »Veseli smo, da smo po dolgih letih gostovanja lahko uredili prijeten in funkcionalen prostor za vadbo. To nam je omogočila predvsem finančna podpora našega programa s strani Občin Postojna in Cerknica ter Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti,« je poudarila predsednica društva Mateja Kocman.

V društvu načrtujejo tudi uradno otvoritev prostorov. Napovedujejo jo kmalu po baletni predstavi Ples morske deklice Ariele, ki jo bo 90 članov društva v režiji Nataše Berce zaplesalo na odru Kulturnega doma Cerknica v nedeljo, 19. novembra.

Sergeja Širca

foto: Ana Vogrin

 

Ne spreglejte

Osem novih podjetniških idej v programu Naša perspektiva

Na dogodku Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva je bilo predstavljenih osem svežih, inovativnih in ustvarjalnih podjetniških …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja