Obvestilo

Postojnski balinarji v svetovnem vrhu

V preteklem vikendu se je balinarska reprezentanca Slovenije udeležila svetovnega pokala v francoskem mestu Saint-Vulbas. V  državni reprezentanci je nastopila tudi članica Balinarskega kluba Postojna Rebecca Martulaš. Slovenska reprezentanca je v močni mednarodni konkurenci osvojila odlično drugo mesto, v finalu je morala namreč priznati premoč le domači reprezentanci Francije. Rebecca je nastopila v disciplini mešane štafete, v paru z enim najboljših evropskih igralcev v hitrostnih disciplinah, Anžetom Petričem.

S svetovnega pokala na svetovno prvenstvo

V torek, 7. novembra, odhaja ženska reprezentanca Slovenije na svetovno prvenstvo v Francoski Rumilly. Svetovnega prvenstva se bodo udeležili tudi člani BK Postojna, selektor Dejan Koren, mednarodni sodnik Blaž Janev, in igralka Aneta Fidel, ki bo skupaj z izkušeno Tadejo Petrič nastopila v disciplini dvojic.

Odličen tudi postojnski balinarski podmladek

V vikendu pred tem se je balinarska reprezentanca Slovenije igralcev do 15 let (U-15) udeležila močnega mednarodnega balinarskega turnirja Denis Ravera v Monaku.  Za reprezentanco sta igrala tudi mladeniča BK Postojna in bila pri tem zelo uspešna. Jakob Kobal je skupaj z reprezentančnim kolegom Žigo Moličnikom v disciplini štafetnega zbijanja osvojil odlično drugo mesto. V finalu sta morala priznat premoč le vrstnikoma iz sosednje Hrvaške. Drugi predstavnik BK Postojna Tomaž Bogataj pa je pa v disciplini natančnega izbijanja osvojil prav tako odlično 6. mesto. Za bodočnost kluba torej ni skrbeti.

Herman Zakrajšek / postojna.si/uredništvo NzN

 

Ne spreglejte

Sto let PGD Grahovo

Minuli konec tedna so grahovski gasilci slovesno obeležili stoletnico svojega delovanja. To je hkrati praznik …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja