Obvestilo

Postojnski dijaki evropski podprvaki

Dijaki SGLŠ Postojna: Blaž Jurjavčič, Rok Kozjek Mencinger in Blaž Carli (3. letnik program gozdarski tehnik) in Nejc Podobnik (3. letnik program gozdar) so na 15. evropskem tekmovanju v gozdarskih veščinah za dijake in študente (European Championship in Forestry Skills for Students) skupno ekipno dosegli 2. mesto in tako postali evropski podprvaki!

 

Tekmovanje v tednu gozdov

Letošnje evropsko tekmovanje, ki je bilo že 15. po vrsti, je potekalo v Grafendorfu v Land- und forstwirtschaftliche Fachschule Kirchberg am Walde v Avstriji od 26. do 29. 5. 2016. Tekmovanje sicer vsako leto poteka v maju, v času tedna gozdov. Udeleženci tekmovanja so dijaki in študentje, ki se izobražujejo na gozdarskem področju. Dijaki tekmujejo v tehničnem in strokovno-gozdarskem delu; v tehničnem delu dokazujejo specifična znanja pri tehniki dela z motorno žago, in sicer: menjava verige in obračanje meča, kombinirani rez, precizni rez, zasek in podžagovanje, kleščenje. V strokovno-gozdarskem delu dokazujejo znanja iz poznavanja gozda. Disciplina poznavanje gozda poteka na 16 točkah, letos na 3,2 km dolgem orientacijskem teku, na katerem morajo na vsaki točki tekmovalci izmeriti in izračunati posamezne gozdarske parametre ali prepoznati drevesne in živalske vrste, vrste lesov, gozdne škodljivce, bolezni drevja ipd. Zmagovalka je država, katere tekmovalci skupno dosežejo največje število točk iz obeh delov.

 

Sijajni rezultati tudi zahvaljujoč vodji ekipe in trenerju

Naše fante sta trenirala vodja ekipe in trener za poznavanje gozda Gregor Češarek in trener za tehnične discipline Janez Meden. Tudi oziroma sploh zaradi njiju so fantje poleg skupnega 2. mesta dosegli naslednje rezultate:

1. mesto ekipno skupno v tehničnih disciplinah

6. mesto ekipno skupno v poznavanju gozda

3. mesto individualno skupno Blaž Jurjavčič

2. mesto Blaž Jurjavčič v disciplini zasek in podžagovanje

3. mesto Rok Kozjek Mencinger v disciplini zasek in podžagovanje

3. mesto Nejc Podobnik v disciplini obračanje meča in menjava verige

1. mesto Nejc Podobnik v disciplini precizni rez

1. mesto Blaž Jurjavčič v disciplini kleščenje

Tekst in foto arhiv SGLŠ postojna

 

Ne spreglejte

Pivški svetniki na seji o poenotenju turističnega vodenja, predšolskem varstvau in ceni komunalnih storitev

Pivški občinski svetniki so na 9. redni seji občinskega sveta uvodoma obravnavali kadrovske zadeve z …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja