Obvestilo

Postojnski lokostrelci odlični na državnem in pokalnem prvenstvu

Pretekli konec tedna so se članice in člani postojnskega lokostrelskega kluba MINS udeležili kar dveh državnih prvenstev in na obeh dosegli odlične rezultate.

V soboto je bilo v Stražišču pri Kranju državno prvenstvo 900 krogov. Iz postojnskega kluba so se  tega tekmovanja udeležili štirje tekmovalci, ki so dosegli vidne rezultate. Državna prvaka sta postala Matic Jager v kategoriji dečki  in Zala Jošt med mlajšimi deklicami. Na 3. mesto se je uvrstil deček Aljaž Kaluža na 4. pa veteran Mitja Podkrajšek.

 AH Turjak

V nedeljo je bila zadnja  tekma v poljskem streljanju ki je štela za AH pokal Lokostrelske zveze Slovenije. Tudi na tej tekmi so Minsovci dosegli odlične rezultate.

Na AH tekmi na Turjaku je  Matej Grad med člani dolgi lok osvojil prvo mesto. Na 2. mesto sta se uvrstila Vlado Šivec in Primož Mekina, na tretjega Mitja Podkrajšek, 4. pa je bil Edo Mekina.

Znana pa je tudi končna razvrstitev v Arrowhead pokalu. Nala Jurca med kadetinjami ukrivljeni lok, Matic Jager med dečki ukrivljeni lok in Aljaž Kaluža med dečki goli lok so pokalni zmagovalci v svojih kategorijah. Vsi trije so zmage dosegli z maksimalnim možnim dosežkom točk. Na drugo mesto v skupnem seštevku  so se uvrstili Primož Mekina, Tinkara Kogej Kardinar, Stanislav Natlačen in Vladislav Šivec, na tretje pa Mitja Podkrajšek. Točke za klub so prinesli še Konrad Jurca, Matej Grad, Jaka Rusjan, Edi Mekina  in Iva Rusjan. Skupno je LK MINS med 25 klubi osvojil visoko drugo mesto.

 Besedilo in foto: Konrad Jurca

 

 

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja