Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Postojnski šahisti vnovič blesteli

Minuli vikend je na osnovni šoli Šmarje-Sap potekalo letošnje državno šahovsko  prvenstvo. V soboto so se najprej pomerili najmlajši v kategoriji do 9 let. Nastopilo je rekordno število učenk in učencev, skupaj prek 200 nastopajočih. Postojnski šah so predstavljali učenke in učenci iz osnovne šole Antona  Globočnika.

Med dekleti so Postojno zastopale Anja Beber, Kaja Strnad in Ema Meze Ivanić. Med posameznicami se je najbolje odrezala Anja, ki je v absolutni konkurenci osvojila bronasto odličje, v svoji kategoriji do osem let pa je prepričljivo zmagala. Kaja je osvojila tretje mesto, medtem ko je Ema končala na osmem. V ekipnem delu so prikazale največ in se na koncu veselile državnega naslova.
Med fanti so nas zastopali Nick Hočevar, Mitja Marinšek, Gašper Jenček in Maj Blaško. V izjemno močni konkurenci so med ekipami zasedli 9. mesto med 44 osnovnimi šolami.

V nedeljo je bilo na sporedu ekipno prvenstvo do 12 let v obeh konkurencah. Postojnska dekleta, ki so bila daleč najmlajša, so v postavi Anja Beber, Kaja Strnad, Ema Meze Ivanić igrale zelo pogumno in zopet stopile na zmagovalne stopničke ter se veselile srebrne medalje. Tudi ekipa fantov v postavi Leon Škrbec, Tim Hočevar, Nick Hočevar, Gašper Jenček se domov vrača z medaljo srebrnega leska.

 Postojna.si/uredništvo NzN

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja