Obvestilo

Postojnski Studio Proteus v rokah A1

A1 Slovenija je 9. julija  prevzela lokalnega ponudnika kabelske televizije in telekomunikacijskih storitev Studio Proteus d.o.o iz Postojne, s čimer prevzemnik po pisanju v časopisu Delo načrtuje okrepitev položaja na jugozahodu Slovenije. Potem ko je Agencija za varstvo konkurence odobrila nakup s strani slovenske enote skupine A1 Telekom Austria, je bil 9.7. s podpisom pogodbe prevzem sklenjen. Vrednost posla ni bila razkrita. Združitev bo omogočila nadgradnjo obstoječega kabelskega omrežja v optično, pojasnjuje direktor Studia Proteus Ernest Zakarija. Studio Proteus d.o.o ponuja storitve televizije, interneta, mobilne in fiksne telefonije. Dejavnosti produkcija dokumentarnih filmov, televizijskega programa TV Kolut ter obratovanje montažnega drsališča v zimskem času se nadaljujejo v novoustanovljenem podjetju Nestko d.o.o.

A1 Slovenija je drugi največji mobilni operater v državi in sledi Mobitelu, enoti Telekoma Slovenije v državni lasti. Med drugim tekmuje tudi z manjšimi vrstniki, kot so Telemach United Group (nekdanji Tusmobil), T-2 in HOT Mobil (Hofer).

Ne spreglejte

V Krpanovi galeriji so se odprli popki

V Krpanovi galeriji so sinoči slovesno odprli tradicionalno pregledno razstavo članov društva notranjskih kulturnikov Krpan …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja