Obvestilo

Predaja novega avtomatskega defibrilatorja v vasi Suhorje

Mrežo avtomatskih zunanjih defibrilatorjev (AED) v občini Pivka so včeraj dopolnili z novim defibrilatorjem, ki bo nameščen v vasi Suhorje. Na slovesnosti je župan Občine Pivka Robert Smrdelj predsednici vaške skupnosti Suhorje Brigiti Volk, predal nov AED, ki ga je Občina zagotovila iz lastnih virov. Dogodka sta se udeležila tudi poveljnik štaba Civilne zaščite občine Pivka Jože Morel in Katja Prunk Volk, dr. med.

Suhorski prvi posredovalci

Devet suhorskih prvih posredovalcev: Brigita Volk, Nadja Volk, Urška Penko, Klemen Krnel, Peter Volk, Danijel Djokić, Tomaž Volk, Marko Volk in Katja Prunk Volk je opravilo tečaj za prve posredovalce. Zaradi njihove aktivne udeležbe in pridobljenih znanj so sedaj bolje pripravljeni za nudenje prve pomoči v nujnih primerih.

Defibrilatorji rešujejo življenja

Dobro razvita mreža defibrilatorjev po podeželju zagotavlja višjo raven varnosti za vse občanke in občane. Hitro dostopni AED-ji omogočajo hitro reakcijo mimoidočih ali domačinov, preden prispejo reševalci, kar lahko pomeni razliko med življenjem in smrtjo.

Občina Pivka / Uredništvo NzN

Foto: arhiv občine

Ne spreglejte

Blagoslov križa V Vročkih

Minulo nedeljo je potekala slovesnost blagoslova obnovljenega križa na mestu, ki ga domačini imenujejo pri Križcu ali v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja