Obvestilo

Predsednik DZ dr. Milan Brglez obiskal Loško dolino

Predsednik DZ dr. Milan Brglez je danes zjutraj obiskal občino Loška dolina, kjer so ga sprejeli župan Janez Komidar in dva občinska svetnika. Seznanili so ga s situacijo v občini. Župan je poudaril, da je bilo neurje izjemno hudo, voda je zalivala kleti in stanovanja, prizadelo pa je tudi podružnično šolo, kjer je dvignilo kritino.

Župan je predsedniku DZ pojasnil, da je trenutno glavna težava še vedno elektrika, saj so štiri vasi še vedno brez električnega toka, kar s pomočjo civilne zaščite in gasilcev rešujejo tako, da prebivalcem brez elektrike posojajo agregate. Predsednik državnega zbora  se je županu zahvalil, da mu je povedal, kakšno je stanje v občini, prav tako se je zahvalil sodelavcem Civilne zaščite in poklicnim ter prostovoljnim gasilcem, ki neutrudno pomagajo pri ublažitvi in sanaciji posledic vremenske ujme. Na koncu je poudaril, da bo treba tudi na državni ravni razmisliti o tem, kako se bomo odzvali na spremenjene razmere v naravi. Tu bo treba narediti temeljit razmislek z vidika gradnje kot tudi z vidika tehnične opreme, ki naj bi služila predvsem zaščiti prebivalcev. (B. U.)

Ne spreglejte

Linhartovih 60 v Postojni

Pred vrati je začetek že 60. Linhartovega srečanja, najpomembnejšega srečanja ljubiteljskih gledaliških skupin v Sloveniji in …