Obvestilo

Preprečite vlome v svoje stanovanjske hiše!

Okoliščina, da imate popoldne in v večernem času hišo nerazsvetljeno, vlomilcem olajša odločitev za vlom.

Storilci pogosto iščejo neosvetljene stanovanjske hiše in po krajšem ogledovanju le-te vanjo vlomijo, najpogosteje skozi pritlična balkonska oz. terasna vrata ali pritlično okno. V kratkem času pregledajo hišo in iz nje največkrat ukradejo denar, zlatnino in manjše vredne predmete (ročne ure, mobilne telefone, fotoaparate, zbirateljske predmete).

Svetujemo vam: zavarujte svoje hiše!

Najbolj preprost ukrep je, da naredite vtis, da se v hiši nekdo nahaja. Ob odhodu ali s pomočjo stikal s časovnim zamiko, prižgite v hiši kakšno luč, koristno je tudi televizijo. To niso veliki porabniki električne energije, nekoga na ulici pa prepričate, da ste doma in ga odvrnete od vloma.

Opozarjamo vas, da večje količine gotovine in zlatnine ne hranite doma. V kolikor pa se temu ne morete izogniti, svetujemo vgradnjo alarmnih naprav in drugih sistemov za zaščito hiš. Več si lahko preberete na internetni strani  http://www.policija.si/index.php/preventiva-/kriminaliteta ali pokličite na Policijsko postajo Logatec in se dogovorite za posvet z vodjo policijskega okoliša ali lokalnim kriminalistom.

Policijska postaja Logatec

 

Ne spreglejte

Defibrilator na Slivnici

Dom na Slivnici je od včeraj bogatejši za dve pridobitvi: na njegovo zunanjost so namestili …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja