Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Prihaja nova pošiljka snega

Danes izteka eden najtoplejših januarjev v zadnjih stotih letih. A že kmalu se vrača zima, saj bo v petek snežilo do nižin, zimsko vreme pa naj bi se nadaljevalo vsaj do polovice februarja.

Razlika med povprečnimi temperaturami v lanskem in letošnjem januarju je po dosedanjih podatkih sedem stopinj Celzija. Podobne januarske temperature smo zabeležili še v letih 2014, 2007, 1988 in 1975, pri čemer je bil najtoplejši januar pred štirimi leti.

Precejšnjo spremembo vremena s padavinami in ohladitvijo pa prinaša februar. Prve padavine bodo že v četrtek v zahodni Sloveniji, v noči na petek in v petek čez dan pa bodo zajele celotno državo. V petek dopoldne bo od severa začel dež prehajati v sneg. Sneženje bo ponehalo v soboto zjutraj oziroma dopoldne.

Meteorologi napovedujejo po nižinah v večjem delu notranjosti Slovenije od 10 do 25 centimetrov snega, na Primorskem bo po nižinah deževalo. V gorah lahko zapade od pol pa celo do enega metra novega snega. Vreme se bo nato v soboto umirilo. V soboto popoldne bodo prve razjasnitve na zahodu, nedelja bo deloma jasna in hladna.

PO napovedih vremenoslovcev bo prva polovica februarja, kot kaže, kar zimska, tako da bo ta sneg obležal.

Vir: Arso

Foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

SeneCura dobila zeleno luč tudi za pričetek gradnje doma za starejše občane v Pivki

„Kot investitorji smo pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje za začetek gradnje doma za starejše občane v …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja