Obvestilo

Proteusova jajčeca, priložnost za Primorsko in Notranjsko, kot je že dolgo ni bilo

Človeška ribica je ogrožena vrsta; če bo izumrla, se bodo morali Slovenci boriti za novo identiteto. Tako so pred nekaj dnevi zapisali v kultni reviji The New Yorker. Članek je del dolge vrste prispevkov o proteusovih jajčecih, ki zadnje tedne polnijo najuglednejše svetovne medije: New York Times, Discovery Channel, BBC in mnoge druge.

Okrogla miza o turističnih priložnostih

A zgodbe še zdaleč ni konec. Našteti in številni drugi mediji so na preži. Čakajo, da se izležejo človeške ribice. Potem bodo Postojnska jama, Primorska, Notranjska in Slovenija spet na vodilnih mestih časopisov, televizijskih programov in spletnih portalov po vsem svetu.

Takšno pojavljanje prinaša izjemno veliko priložnost za turizem Primorske, Notranjske, Krasa in Slovenije. Priložnost, ki se ponudi le redko. Priložnost, ob kateri se pozabijo morebitne zamere in združijo moči.

Kako izkoristiti takšno priložnost, bodo 25. maja v postojnskem Jamskem dvorcu razmišljali direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak, profesorica na Turistici Maja Uran Maravić in predsednik uprave Postojnske jame Marjan Batagelj. Pogovor bo potekal v okviru srečanja časnika Finance Postojnski forum, poslušalci pa bodo dobili nove ideje za razvoj notranjskega turizma.

Kako uspeti v Trstu in Furlaniji

Dogodek Postojnski forum bo postregel tudi z informacijami o priložnostih malih in srednje velikih podjetjih na bližnjih delih italijanskega trga: na Tržaškem in širše v Furlaniji. Kako uspeti na tem trgu, bo povedal  Andrej Šik, predsednik Slovenskega deželnega gospodarskega združenja iz Trsta, kjer so pomagali številnim slovenskim podjetjem in pripravili vrsto uspešnih poslovnih zgodb. Izkušnje s tega trga pa bosta dodala Iva Šimetić, direktorica sežanskega gradbenega podjetja Ivagrad, in Andrej Prunk iz postojnske Mesarije Prunk. Oba sta v Italiji uspela tudi s pomočjo tržaškega združenja.

Na dogodku bodo z videom in v živo predstavljene tudi tri uspešne podjetniške zgodbe: postojnsko visokotehnološko podjetje REC, Okna Šemrl iz Planine in Smrekarjeva domačija iz Prestranka.

Prvi gostje v Hotelu Jama

Dodajmo, da bo sreda, 25. maja, pomenila pomembno prelomnico za Postojnsko jamo. V prenovljenem Hotelu Jama bodo začeli sprejemati prve goste. Prenova bo stala štiri milijone evrov, hotel bo imel 80 sob in šest etaž in eno največjih kuhinj v Sloveniji, ki pa se bo ponašala s pomembno posebnostjo: imela bo dnevno svetlobo. Prenovljeni hotel bo tudi okoljsko prijaznejši: ogrevanje z nafto bodo zamenjali s toplotnimi črpalkami. Le v primeru hudega mraza bodo dodali nekaj nafte. Pri prenovi so uporabili kombinacijo jamskih barv in motivov, dimenzije sob in hotela pa so ohranili takšne, kot so bile pred prenovo. Gostje v  sobah, obrnjenih proti promenadi in parku, bodo deležni izjemnega razgleda, ki bo segal vse do Nanosa.  Prenovljeni hotel bo zato zagotovo zbudil še veliko pozornost.

V Jamskem dvorcu

Dogodek Postojnski forum pripravlja časnik Finance, začel se ob 17. uri v Jamskem dvorcu, trajal bo do približno 19.30, vstop pa bo prost.

Borut Hočevar, Finance

Foto: Jure Makovec, Finance

Postojnski forum-prenovljena kuhinja hotela Jama bo ena največjih v Sloveniji

Prenovljena kuhinja hotela Jama bo ena največjih v Sloveniji.

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja