Obvestilo

Prvih pol stoletja vrtca na Rakeku

Otroci rakovškega vrtca so skupaj z vzgojiteljicami in povabljenimi gosti včeraj slavnostno obeležili 50-letnico te vzgojno-varstvene ustanove. Slovesnosti so se udeležili tudi župan Občine Cerknica Marko Rupar in nekdanji ravnatelji vrtca.

»To je 50 let skupnega tkanja mavrice pristnega otroštva, mavrice, v kateri so skrite prav vse barve veselja, radosti, nagajive razigranosti, novih prijateljstev, pa tudi barve žalosti ob ločitvi od staršev, joka ob padcu ali izgubi najlepšega kamenčka. Vse to so majhni koščki zgodnjega otroštva prenekaterih otrok, mladostnikov in sedaj tudi že staršev,« je med drugim dejala povezovalka programa Urška Juvančič. »Ponosni smo, da smo tudi mi doprinesli k tem barvam mavrice in vsaj malo olajšali ter polepšali del življenja otrok in staršev. Predvsem pa upamo, da smo sončna stran mavrice otroštva.«

Enota vrtca na Rakeku je od svojega začetka, ko je nastala iz samoiniciative krajanov in dodatne pomoči tovarne Kartonaže, spremenila svojo podobo, a obdržala svoj namen. Od začetnih vpisanih 7 otrok, ki so bivali v zgradbi za  60 otrok, do gostovanja dodatnih oddelkov v osnovni šoli, ko je enoto obiskovalo kar 114 otrok, pa do danes, ko enoto obiskuje 78 otrok. Kar nekaj otrok z Rakeka pa zaradi prostorske stiske obiskuje vrtec v enoti Cerknica in Grahovo. Na Rakeku zato upajo na čimprejšnjo gradnjo novega vrtca.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja