Obvestilo

Pust v Cerknici 2024 v znamenju čebel

V Kulturnem domu Cerknica je včeraj že predpustno završalo. Prisotne na butalski novinarski konferenci je pozdravil župan Butalski z ženo. Napoveda sta, da pust 2024 zagotovo bo!

Kot je poudaril župan Butalski, gre pravzaprav za letošnji pust, čeprav se bo dogajal 2024. Butalsko leto namreč traja od pusta do pusta. »In ko se enkrat pust konča je na vrsti naslednji pust – ki je letošnji. Sej je vseeno!« je  dejal.

Napovedani zastoji na Zemlji in v zraku

Cerknica se bo spet spremenila Butale, na Rakeku bo zastoj na semaforju pod mostom in coprnice bodo spet priletele s Slivnice, sta zagotovila. Pelo in plesalo se bo več kot en teden. »Vsega bo! In še več! Letele ne bodo samo coprnice pa zmaj, ampak v našo butalsko aviacijo prihajajo bitja, ki ne samo, da letijo ampak tudi pridno delajo!« Pameti imajo namreč Butalci res dovolj, še za izvoz, ampak pridnih rok jim manjka. »Naše so zaposlene z drugimi stvarmi, niso narejene za delo,« je pojasnil župan Butalski.

Čebelji roj v Butalah

Cerkniški pust bo zato v znamenju čebel. »Cel roj jih bo prišel na karneval, pa troti in cel panj z Butalci!« In ker v Butale prihajajo čebele, so v družbo povabili predsednika Čebelarske zveze Slovenije. Boštjan Noč je v spremstvu Butalcev pozdravil vse navzoče..

Nove maske Čebelji zlet

Župan Butalski: »Slovesno oznanjam, da je s sklepom Butalskega deželnega zbora, pustna nedelja, 11. februarja 2024, razglašena za butalski državni praznik in zato za vse maske dela prost dan! Naslov letošnjega pustnega rajanja pa je v čast našim novim maskam ČEBELJI ZLET! Vabljeni v našo družbo cel pustni teden od debelega četrtka do pepelnične srede.«

Blanka Markovič Kocen

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Sto let PGD Grahovo

Minuli konec tedna so grahovski gasilci slovesno obeležili stoletnico svojega delovanja. To je hkrati praznik …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja